DOKAZIVANJE IDENTITETA /

Nevjerojatna priča iz Kaštel Sućurca: mještanin već četiri godine državi dokazje da je njegov otac bio stvarna osoba

Od suda, preko premijera do predsjednice, Ivica iz Kaštel Sućurca pokušao je sve kako bi dokazao da mu je otac bio stvarna osoba, ali bez uspjeha. Kad ne može potiho - odlučio je javno potražiti pomoć

25.10.2017.
19:02
VOYO logo

Ante svakog dana, kada uđe u svoju kuću, ne može biti siguran je li ona zaista njegova iako mu je ostavio vlastiti otac. Zapravo, ako se pita dva suda i Katastarski ured, njegov otac nije ni bio njegov otac.

Sve je počelo prije četiri godine kada mu se na očevom smrtnom listu umjesto Ante Vujčić pojavilo i srednje ime Vjekoslav. Čini se kao banalna pogreška, ali Ante i njegova obitelj zbog toga ne mogu naslijediti kuću u kojoj žive jer ona formalno pripada Anti Vujčiću, a ne Anti Vjekoslavu Vujčiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Imamo domovnicu, izvad iz knjige vjenčanih i rođenih, dvije osobne, dvije putovnice, pokaznu kartu, sve je na ime Ante Vujčić. Smrtni list piše Ante Vjekoslav. To je jedini dokument koji postoji na ime Vjekoslav", tvrdi Ivica.

No sve uzalud. Općinski sud tvrdi kako to nije dovoljno da bi dokazao identitet oca, a takvu odluku je nakon žalbe potvrdio i Županijski sud. Ivici je ponestalo mogućnosti. "Ja nemam niti da sad uzmem 500 kuna i odem pitati odvjetnika za savjet. Ja to nemam i ne želim ustvari jer ja znam tko mi je otac", tvrdi Ivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisao je premijeru i predsjednici. Premijer mu nije odgovorio, ali zato predsjednica jest. "Predsjednica me obavijestila da je ona poslala dopis ministarstvu Uprave, Lovri Kušćeviću da se to ispita", objašnjava Ivica. 

A dok se to ispita, prema državi, Ivičin je otac još uvijek živ. "On i dalje postoji, znači ostavinska rasprava za njega nikad neće bit jer on neće nikad umrit, znači kuća bi za vjekove vjekova trebala biti njegova", priča Ivica. Na pitanja gospodina Ivice sami smo pokušali pronaći odgovore. Kontaktirali smo Ministarstvo uprave i Županijski sud u Splitu, ali odgovore nismo dobili.

 "Oni su svi tamo cijepljeni protiv priznavanja greške, oni protiv toga imaju neku ampulu, nemam pojma što je njima to toliko teško priznat", rekao je Ivica. A zbog te ampule, čini se, svi bi se građani sa srednjim ili krsnim imenom trebali zapitati postoje li uopće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo