'PROBLEMČIĆ' JE NA DRUGOM MJESTU / Neviđene snimke iz zraka i sa zemlje: Zavirite u utrobu Pelješkog mosta i saznajte što na njemu sada rade

Image
Foto: YouTube/Hrvatske ceste

Puštanje u promet Pelješkog mosta i dijela pristupnih cesta planirano je u lipnju, pred početak ljetne turističke sezone

6.1.2022.
14:18
YouTube/Hrvatske ceste
VOYO logo

Hrvatske ceste objavile su novu snimku sa gradilišta Pelješkog mosta na kojoj se vide radovi na samome mostu, izgradnja pristupnih cesta ali i, po prvi puta, unutrašnjost mosta.

Radovi na Pelješkom mostu trebali bi do kraja ovoga mjeseca biti završeni, a nakon toga slijedi tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi unutar mosta

Kako su nam krajem prosinca odgovorili iz Hrvatskih cesta,se postavlja ograda za zaštitu od vjetra s obje strane mosta kao i zaštitna, odbojna ograda s unutarnje strane. Unutar mosta postavljaju se revizijske staze, odvodnja i kabelske police za buduće instalacije, a radi se među ostalim i hidroizolacija inspekcijske staze kao i postavljanje cestovne rasvjete.

Image
GDJE JE ZAPELO? /

Proslavili smo, a onda su se pojavile sumnje: Otkrivamo što se događa s Pelješkim mostom i hoćemo li se njime voziti 2022.

Image
GDJE JE ZAPELO? /

Proslavili smo, a onda su se pojavile sumnje: Otkrivamo što se događa s Pelješkim mostom i hoćemo li se njime voziti 2022.

Početkom ide završni sloj asfalta

"Početkom siječnja bit će postavljen završni sloj asfalta što je preduvjet za početak postupka probnog opterećenja u cilju ispitivanja konstrukcije. Uglavnom, započele su pripreme za tehnički pregled Pelješkog mosta, slaže se dokumentacija za isto, a jedan njen dio poput projektne dokumentacije i izvedbenog projekta već se šalje na preglede odnosno uvide", odgovorili su nam prije tjedan dana iz Hrvatskih cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, problem je jedna lokacija pristupnih cesta

Most Pelješac dio je projekta koji sadrži izgradnju mosta s pristupnim cestama te izgradnju obilaznice Stona, dakle ukupno se gradi 32,5 kilometra nove državne ceste. Izgradnja nove prometnice je podijeljena na tri ugovora za izgradnju mosta i pristupnih cesta te dva ugovora za napajanje i opremanje, od kojih će prvi biti dovršen most, već početkom 2022. godine, otkrili su iz kompanije.

"Na pristupnim cestama radovi se odvijaju planiranom dinamikom osim na lokaciji mosta Ston gdje su radovi u kašnjenju, a zbog problematike transporta gotovih segmenata čelične rasponske konstrukcije iz proizvodnog pogona do gradilišta", stajalo je u odgovoru Hrvatskih cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo