NET.HR VAM DONOSI NAJVAŽNIJE OVOG JUTRA: / Ministrima šef postavio kratak rok, što je IFO preporučio Hrvatima, koja teorija vodi rukometaše u polufinale

Image

Donosimo vam najvažnije teme o kojima ćete danas slušati i o kojima ćete razgovarati.

25.1.2016.
8:47
VOYO logo

1. Ministri se hitno moraju primiti posla

Image
Foto: PIXSELL, Željko Lukunić

Već u srijedu održat će se sjednica nove vlade na kojoj novi premijer Tihomir Orešković izvještaje o stanju u resorima koje su ministri preuzeli. Stoga već danas moraju početi s poslom i skeniranjem situacije. Opširnije pročitajte ovdje.

Image
ČASA NE ČASI: /

Novi premijer zadao precizne i kratke rokove novim ministrima

Image
ČASA NE ČASI: /

Novi premijer zadao precizne i kratke rokove novim ministrima

2. Primopredaja dužnosti

Image

Nakon što su tijekom vikenda novi ministri financija, unutarnjih poslova, obrane i vanjskih poslova odmah preuzeli svoja ministarstva, primopredaja dužnosti u ostalim ministarstvima obavit će se danas. Mijo Crnoja preuzet će tako Ministarstvo branitelja od bivšeg ministra Predraga Matića, dok će primjerice novi ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić krenuti punom parom na posao - najavljeno je da će s bivšim ministrom Rankom Ostojićem obići prihvatni centar za izbjeglice u Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Dolina političke smrti

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Objavljene su reforme koje Hrvatskoj preporuča bavarski ekonomski institut IFO. Kako se navodi u tekstu na 300 stranica, riječ je o potezima koji vode u potencijalnu "dolinu političke smrti. Više možete pročitati ovdje.

4. Orešković može biti zadovoljan, donekle

Image

Prvo istraživanje javnog mnijenja pokazalo je da građani imaju pozitivno mišljenje izborom premijera, te sastavom vlade, ali i da misle da ju je sastavio Karamarko. Više pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Udario ga sjekirom posred glave

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija, Marijan Sušenj

Sinjski kraj ne prestaje pričati o stravičnoj sceni koja se odigrala u subotu - jedan je 58-godišnjak vozača labudice koji mu je prepriječio put u selu kod Trilja udario sjekirom posred glave. Nasilnik je u bijegu, a opširnije pročitajte ovdje: MJEŠTANI U STRAHU: Sjekirom posred čela udario vozača labudice.

6. Prolaz za Kauboje samo teoretski

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Hrvatski rukometaši su u prvoj utakmici drugog kruga igrali protiv Makedonije, a obje su reprezentacije imale veliku podršku s tribina.

Nakon strašnog poraza od Francuza u subotu, šanse hrvatske reprezentacije za prolazak u polufinale samo su teoretske, osobito nakon što je jučer Norveška porazila Poljake. Što se sve mora poklopiti da bi Kauboji prošli dalje, pročitajte ovdje: SAMO LUDA TEORIJA: Novi udarac hrvatskim rukometašima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo