FOTO/VIDEO: / Potpuni debakl čudnovatog prosvjeda medvjedića u Zagrebu

U 25 hrvatskih gradova održao se prosvjed neformalne inicijative mladih 'Nepomireni', koja traži alternativu zdravstvenom odgoju u školama. Na Markovom trgu okupilo ih se oko 40.

5.12.2012.
15:31
VOYO logo

Podsjetimo, inicijativa mladih "Nepomireni" organizira prosvjed pod nazivom "Ne dirajte im djetinjstvo", a njime traže da se roditeljima uz predloženi program zdravstvenog odgoja ponudi i alternativa.

Iako su redari stalno kružili oko igračaka, dvije LGBT aktivistkinje uspjele su među igračke ubaciti natpis 'Gay je OK'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju "Nepomireni" navode kako su među njihovim redovima "stotine mladih koji su se udružili u nemirenju s nametnutim stanjem u društvu te, kažu, "namjeravaju dati glas onoj već predugo šutljivoj većini hrvatskog društva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračke koje nose na prosvjedu, poručuju, podsjetit će vlasti na to što je djetinjstvo, a glavna poruka prosvjeda je: "Ne dirajte im djetinjstvo".

Prosvjeduje se u uglavnom po istom obrascu Dubrovniku, Đakovu, Ivanić Gradu, Karlovcu, Kninu, Koprivnici, Krku, Kutini, Ludbregu, Metkoviću, Osijeku, Petrinji, Puli, Rabu, Rijeci, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Virovitici, Vukovaru, Zadru, Zagrebu i Zaprešiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo