VLADAVINA HDZ-A / Nepobjedivi Ante iz Zagore: sa 90 i više posto pobjeđuje šeste izbore zaredom

Ante Baran pobijedio na izborima za načelnika Lećevice sa 90 posto glasova, a sa 90 i više posto glasova pobjeđuje već šeste izbore zaredom. Slabo to pomaža stanovnicima Lećevice u zaleđu Splita, iz izbora u izbore sve ih je manje. Ali Ante ima plan i za svoje ljude i za svoje selo

23.5.2017.
22:22
VOYO logo

U Općini Lećevica, koja se sastoji od više malih sela, političkih intriga nema. Nema podmetanja, nema ideologije jer za to sve nema ni potrebe. HDZ je ovdje na vlasti već dvadeset godina i kažu nam mještani kako će tako biti i sljedećih dvadeset.

Da smo u zgradu općine ušli davne 1997. godine zatekli bi istog čovjeka, samo bi računalo pred njim bilo veće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolji ste od Bandića? Vi ste pobijedili na ovim izborima" - pitali smo Antu Barana, načelnika Lećevice.

"Pa tu smo negdi. S jednom malom razlikom, koja nije velika, to je malo veći broj nula na njegovu proračunu nego na našem. Sve drugo je isto", priča Baran i dodaje kako bi, da ima takav proračun, našao način da se novac potroši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je Baran, kao kandidat, osvojio 90 % glasova, valja napomenuti kako je HDZ-ova lista za Lećevičko Općinsko vijeće osvojila okruglih 100%.

"Što je to ovdje? Sjeverna Koreja?" - pitali smo načelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nit je Sjeverna nit Južna nego Dalmatinska zagora i općina Lećevica i HDZ koji je dobar, jako dobar i nema konkurencije, nema alternative", objašnjava Baran.

Načelnik nas je odveo do mjesta na kojem je predviđen, po njegovu mišljenju, projekt spasa za malu općinu. "Nalazimo se na lokaciji budućeg Centra za gospodarenje otpadom. Tu bi došao nerazvrstani otpad s područja cijele županije gdje bi se obradio i inertizirao", tvrdi Baran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve bi to donijelo, kaže načelnik, radna mjesta, bolju infrastrukturu i novac za općinski proračun. Dodajmo kako su mještani 2013. projekt odobrili referendumom. Od 420 anketiranih, 417 ih je bilo za. Tko su trojica koja su glasala protiv, unatoč trudu, nikada nisu saznali. 

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo