'kao da je pala bomba' /

Neodgovorni vlasnici: urušio se krov kuće na Rakovcu, stanari u strahu da će završiti pod ruševinama

Image
Foto: KAportal

'Zbog neodgovornih vlasnika se kuća urušava i ono što je obnovljeno je tako loše napravljeno da se može dogoditi da sve propadne u donji dio kuće'

6.3.2018.
16:54
KAportal
VOYO logo

Pod težinom snijega propalo je osam metara krova kuće u Ulici Rakovac u Karlovcu, a sve zbog neodgovornosti vlasnika koji se navodno nalazi u Srbiji i ništa ne poduzima da zaštiti stan, odnosno dio kuće na koju polaže vlasničko pravo, prenosi KAportal.

Image
Foto: KAportal

KAportal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanarka kuće na Rakovcu Ankica Mikšić i njezini susjedi, obitelj Anušić, u nedjelju su doživjeli rušenje krova njihove kuće na Rakovcu.

"Ostala mi je samo ova hrvatska zastava i nada da se neće nešto loše dogoditi i poklopiti nas kuća u kojoj živimo", ispričala je gospođa Mikšić revoltirana zbog svega što se događa iznad njezinog doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je dugi problem, mi smo još 2005. godine popravili 12 metara krova i ostalo je 8 metara iznad stana koji je navodno u vlasništvu Branka Vuletića ili njegovog sina koji žive u Sremskoj Mitrovici. To su neodgovorni vlasnici i sad su ugrozili i doveli u opasnost naše živote. A što mi možemo napraviti? Ništa? Potpuno smo nemoćni",  revoltirana stanarka.

Ova je rođena Turanjčanka, kaže, preživjela rat i u njemu sudjelovala kao dragovoljka, a sad se događa kao da živi u ratu. Na kuću je izvijesila hrvatsku zastavu u nadi da će netko čuti njihov vapaj i pomoći da ne živi u strahu da će joj se kuća srušiti na glavu. Kaže nam da je bivši gradonačelnik Damir Jelić bio upoznat s ovim problemom, ali ona se, dodaje, sad više ne bi “kompromitirala s Hrvatskom ili HDZ-om”.

"Zbog neodgovornih vlasnika se kuća urušava i ono što je obnovljeno je tako loše napravljeno da se može dogoditi da sve propadne u donji dio kuće. Slijeva se i voda u naše stanove, a mi se nemamo kome obratiti. Nemam više riječi, možda bi najbolje rješenje bilo da se cijela kuća sruši, nama daju neki pristojni stanovi i pusti nas se da živimo u miru. Umorna sam od svega, ovo je užas, ali može i gore", kaže Ankica za KAportal.

Image
Foto: KAportal

KAportal

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: KAportal

KAportal

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo