TJEDNA PROGNOZA / Neobičan kraj neobičnog prosinca

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kraj radnog dijela tjedna bit će sunčan, ali vrlo hladan, a jutarnje temperature spustit će se do nule, ponegdje i ispod nje

27.12.2016.
11:41
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Posljednji tjedan prosinca pamtit ćemo po suncu i, uvjetno rečeno, toplini. Naime, nakon 11 tmurnih i vrlo hladnih dana u nizinama se pojavilo sunce i temperatura je porasla osjetnije iznad nule.

KOPNO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvo, promjenjivo vrijeme s prohladnim jutrima i manje hladnim danima zadržat će se do kraja godine. Dugotrajna suša prekinuta je noćas kada je u Slavoniji pala prva kiša nakon više od mjesec dana. Oborina će biti i noćas i sutra. Najprije će padati kiša koja će postupno prelaziti u susnježicu i to uglavnom u sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj te u Lici, a u noći na četvrtak u Gorskome kotaru očekuje se i nekoliko centimetara pravoga snijega. On će se, međutim, brzo otopiti jer će dnevne temperature ponovno rasti.

Od četvrtka suho, stabilno, uz jutarnje magle i manje ili više sunčanih sati tijekom dana. Usput, dan se na Božić počeo produljivati i iz dana u dan imat ćemo pokoju minutu svjetla više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MORE

I na moru će u srijedu biti prolazne kiše. Bit će je toliko malo da je ne bih ni spominjala da to nije prva i jedina kiša ovoga prosinca u Zadru, Splitu i Makarskoj. Kako sada stvari stoje, Dubrovnik će vrlo vjerojatno ostati bez jedne kapi kiše u prosincu, baš kao i prošle godine. Važnija je od kiše ipak činjenica da će zapuhati jaka tramontana koja će donijeti i osjetno zahladnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj radnog dijela tjedna bit će sunčan, ali vrlo hladan, a jutarnje temperature spustit će se do nule, ponegdje i ispod nje.

SILVESTROVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najluđa noć u godini bit će hladna, u unutrašnjosti uz temperatura između -8 i -3, a na moru od 2 do 10 °C. Oborina i vjetra neće biti, a vatrometi će u nekim dijelovima unutrašnjosti bljeskati kroz veo sumaglice ili magle. No, o tome, dakako, više u emisijama RTL Vrijeme.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo