Moglo bi se pokazati da su se HDZ-ovci preračunali

Zašto su HDZ-ovci tražeći promjenu izabrali staro i dobro poznato lice bivšeg šefa tajnih službi i unutarnjih poslova, čovjeka koji se nije obračunao s korupcijom kad je za to imao priliku?

23.5.2012.
13:53
VOYO logo

Dva Tomislava koja su unutarstranačkim izborima u HDZ-u te izborima u Srbiji "avancirala" na političkoj sceni u regiji mnogima su sledili krv u žilama. Toma Špijun, ili Tomislav Karamarko, te Toma Grobar, odnosno Tomislav Nikolić, mogli bi biti političari koji će obilježiti naredno razdoblje u političkom životu nemirnog Balkana. Osobito ostvari li HDZ na čelu s Karamarkom dobre rezultate na lokalnim izborima, i ne uspije li lijeva koalicija podići na noge posrnulo hrvatsko gospodarstvo.

Tražili promjenu, a odabrali staro

HDZ je tražio promjenu, a paradoksalno, izabrao je staro i dobro poznato lice nekadašnjeg šefa tajnih službi i unutarnjih poslova. "Izaslanici su ga odabrali jer su u njega projicirali svoje želje i tražene kvalitete. Ta projekcija počiva na njegovoj retorici i pokušaju da se profilira kao nacionalistički političar koji može doprinijeti obnovi HDZ-a. Međutim, vrlo brzo bi se moglo pokazati da su HDZ-ovci tu napravili pogrešnu računicu", kazao je u intervjuu tjedna dekan Fakulteta političkih znanosti, politolog Nenad Zakošek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što znači izbor Tomislava Karamarka za HDZ i Hrvatsku, a što izbor Tomislava Nikolića za Srbiju, Hrvatsku, BiH, ali i stabilnost u regiji pročitajte u intervjuu tjedna sutra točno u podne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo