'Nemamo struje, hrana propada, jako je loše ...'

Stanovnici sela u podvelebitskom području žive u vrlo teškim uvjetima. Nekima se zaledila voda u cjevima, a cijelo mjesto Jablanac već gotovo tjedan dana nema struje te žive u mraku.

10.2.2012.
19:41
VOYO logo

Bura, snijeg i led stvaraju probleme u cijeloj Dalmaciji, no trenutno je ipak najgore u podvelebitskom dijelu i lokalnim selima koja se bore protiv ovakvog vremena bez struje ili trgovina u kojima bi kupili osnovne namirnice.

Tako su nam se javile dvije stanovnice mjesta Jablanac te poručuju da je stanje u njihovom selu jako loše. Mjesto ima 59 stanovnika i uglavnom je riječ o starim osobama. Harijeta (53) za Danas.hr je ispričala kako od ponedjeljka nemaju struje, te da im zbog toga propada hrana. Ističe da su dio mesa uspjeli spasiti tako što su ga smjestili izvan kuća, a kruh peku oni koji mogu u pećima na drva i dijele ga ostalim stanovnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jučer su se naši muški uspjeli konačno probiti do Senja, no kada su došli u trgovinu ničega više od potrepština nije bilo. Da nema nas par 'mlađih' tko zna što bi bilo sa starijima u Jablancu'', poručila je ogorčena Harijeta.

Bura i dalje puše te trenutno pojačava do brzine od 200 km/h zbog čega stanovnici tog mjesta ne gaje nadu da će uskoro dobiti električnu energiju. Ističu kako nisu samo trenutni vremenski uvjeti uzrok njihovih nevolja, već je, tvrde, kriva nebriga odgovornih koji godinama ne reagiraju na njihove vapaje da im je hitno potrebna pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prevelike vrućine, par kapi kiše, malo vjetra i to je dovoljno da ostanemo bez struje. Imamo otvoreno trafostanicu, a električni stupovi su dotrajali i ne mogu izdržati ovakvu buru. Zbog čestih nestanaka struje moramo svake tri godine mijenjati hladnjake i televizore, a već godinama tražimo pomoć, ali nitko ne reagira'', ogorčena je Harijeta.

Dodaje kako su zbog toga pripremljeni koliko mogu biti, ali ekstremni vremenski uvjeti koji vladaju posljednje vrijeme učinili su svoje. Tako nemaju više svijeća, pa kada padne mrak ne preostaje im ništa drugo nego ići spavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jako nas ljute izjave u pojedinim medijima da se radi o mjestima u koja dolaze samo vikendaši. Zbog toga nas se i stavlja u zadnji plan. Jablanac je očito dobar samo za izbore kako su potrebni glasovi. Evo primjera - u našem mjestu ima toliko starih, a liječnik je zadnji puta bio prije mjesec dana...'', poručili su stanovnici tog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo