'Nemam se što braniti, ja sam u ovom poslu častan'

Iako do jučer nije želio komentirati slučaj gradnje vrtića u Splitu zbog kojeg je završio i na sudu, Željko Kerum uoči prvog ročišta ipak je još jednom poručio kako je on častan čovjek.

26.1.2010.
20:55
VOYO logo

"Očekujem da prekršajna prijava bude poništena. Ja se nemam što braniti jer sam u ovom poslu ispao častan, i ja i moji kolege koji su sudjelovali u tome", riječi su kojima je ročište zakazano zbog afere vrtići za četvrtak prokomentirao Željko Kerum.

Splitski gradonačelnik je pri otvaranju posljednjeg od sagrađenih vrtića kazao kako očekuje da Prekršajni sud odbaci optužni prijedlog Općinskog državnog odvjetništva, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno odvjetništvo tereti Keruma za kršenje Zakona o javnoj nabavi. Naime, Grad je s tvrtkom gradonačelnikova prijatelja Ivice Livaje, Taho keramikom u pregovaračkom postupku sklopio dva ugovora o izvođenju, jedan u vrijednosti 191.793 kune, a drugi težak 101.386 kuna.

Smatrajući da nisu bili ispunjeni uvjeti za primjenu pregovaračkog postupka bez objave jer nije bilo razloga za izvanrednu žurnost, ODO je u rujnu podiglo optužni prijedlog tražeći da se Grad Split kazni sa 150 tisuća kuna, a gradonačelnik Kerum sa 50 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001260145006

arti-201001250170006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo