zabranili nova zapošljavanja / Nema mjesta za uhljebe: Bjelovar na plaćama gradskih službenika uštedio preko 1,5 mil. kn

Image
Foto: Promo

Grad Bjelovar u prosjeku je na mjesečnoj razini uštedio od 50 do 70 tisuća kuna

15.10.2018.
14:04
Promo
VOYO logo

Grad Bjelovar u posljednjih je godinu dana na plaćama gradskih službenika uštedio više od 1,5 milijuna kuna.

U prosjeku su na mjesečnoj razini uštedjeli od 50 do 70 tisuća kuna, a gradonačelnik Dario Hrebak tvrdi da im je cilj doći do uštede od 2,5 milijuna kuna godišnje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osam ljudi je otišlo u mirovinu i nismo zaposlili nikakve nove zaposlenike. U gradskoj upravi smo uveli zabranu novih zapošljavanja, a kada do kraja godine uvedemo digitalizaciju, onda ćemo imati još veće uštede", rekao je Hrebak. 

Veliku ulogu u postizanju ove uštede imali su i projekti EU-a. Trenutno u Gradu radi pet djelatnica na provođenju projekata koji se financiraju europskim novcem, a većina sredstava za njihove plaće također dolazi iz EU-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad planira i daljnje iskorištavanje europskih sredstava. Prošle godine Grad je izvukao 44 milijuna kuna, a ove godine se taj iznos popeo na 127 milijuna kuna. 

"Ovdje se radi o sustavnom i organiziranom smanjenju troškova, a s manjim brojem djelatnika nije niti malo pala efikasnost same gradske uprave. Uveli smo i mjesečne stimulacije od 1000 kuna za one koji naprave dodatan posao", kazao je Hrebak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je dodao kako će ušteđeni novac nastaviti ulagati u razvoj IT industrije u Bjelovaru te u razvoj gradskog veleučilišta, piše Jutarnji.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo