STIŽE INSPEKCIJA? / Nela ima 4 mjeseca, bori se za život. Liječnici nisu slušali majku? Beroš: 'Vjerujem da su svi napravili što su mogli'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Anamary Živko je u svibnju ove godine na svijet donijela kći Nelu koja se sada u KBC-u Zagreb bori za život. Ima teško srčano oboljenje, srce joj radi samo 20 posto i diše uz pomoć respiratora, a majka za sve optužuje pedijatricu i Opću bolnicu u Virovitici

22.9.2023.
12:02
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je slučaj malene Nele koja se bori za život, iako je njezina majka upozoravala liječnike da s njom nešto nije u redu i optužila ih za nemar.

"Čuo sam osvrt liječnika koji je liječio i pedijatrice koji govori da u toj dječjoj najranijoj dobi nije lako detektirati poteškoće sa srcem, i koliko ono adekvatno radi", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beroš vjeruje da su svi u toj priči napravili ono što su mogli, a ako se pokaže suprotno, slučaj se će istražiti te će se dalje postupati.

"Tražit ćemo kao uvijek očitovanje, istražiti okolnosti pa ćemo onda vidjeti i postupati dalje", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo zdravstva će poslati inspekciju u virovitičku bolnicu i kod prozvane pedijatrice.

Image
majčinski instinkt /

Liječnici su majci rekli da Tilly ima upalu uha, pa su djevojci amputirali obje ruke dok je još bila beba: 'Živa sam zbog majke'

Image
majčinski instinkt /

Liječnici su majci rekli da Tilly ima upalu uha, pa su djevojci amputirali obje ruke dok je još bila beba: 'Živa sam zbog majke'

Podsjetimo, Anamary Živko je u svibnju ove godine na svijet donijela kći Nelu koja se sada u KBC-u Zagreb bori za život. Ima teško srčano oboljenje, srce joj radi samo 20 posto i diše uz pomoć respiratora, a majka za sve optužuje pedijatricu i Opću bolnicu u Virovitici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za RTL Danas ispričala je da je djevojčica nakon poroda zdrava puštena kući, no ubrzo je primijetila da gubi na težini, da joj otiču kapci, da ne jede i ne mokri o čemu je odmah obavijestila pedijatricu koja ju, tvrdi, nije slušala.

"Rekli su mi da ne izmišljam i da ne hodam okolo jer će dijete pokupiti neki virus te da se ne igram doktora. Rekli su da čekam dva tjedna, a da sam čekala dva tjedna, dijete bi umrlo doma na krevetu", ispričala nam je zabrinuta majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malena Nela je prije dva tjedna završila u bolnici u Virovitici, a nitko od liječnika nije htio pogledati fotografije kojima je majka htjela dokazati da joj otiču kapci. Beba je i slabije disala, ali pedijatrica i liječnici u bolnici su to ignorirali te su nakon nekoliko dana Nelu opet poslali kući.

Zabrinuta majka nije mogla samo mirno stajati pa je dijete odvela u privatnu polikliniku gdje se liječnici upalio alarm za uzbunu čim je vidjela smeđu mokraću i hitno ih uputila u Klaićevu bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj klinike za dječje bolesti Goran Roić kaže da je malena primljena prije nekoliko dana, ali da joj se preko noći stanje naglo pogoršalo.

To potvrđuje i majka kojoj je ta noć bila poput noćne more. "Nela je cijelu noć stenjala, a tek kad je došla nova smjena, došla je sestra i pitala me mama zašto beba tako teško diše. Ja sam rekla da sam to cijelu noć govorila", prepričala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nela je tada morala hitno biti prebačena na Rebro, a majci su rekli da ne znaju hoće li preživjeti put iz jedne bolnice u drugu. Beba je trenutno na intenzivnoj, a majka smatra da se ovakvo stanje moglo spriječiti.

Prozvana pedijatrica iz Virovitice nije htjela pred naše kamere, no tvrdi da je djevojčica pregledana u skladu s pravilima struke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Beba Nela bori se za život, srce joj radi tek 20%. Očajna majka: 'Liječnici su nas ignorirali, govorili da izmišljam'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo