odluka stranke / Nekretninska afera: Župan Žinić podnio ostavku u županijskom HDZ-u, neće se kandidirati za župana

Image
Foto: RTL, PIXSELL

Ivo Žinić povukao se sa stranačkih funkcija, no župan očito ostaje do lokalnih izbora

21.1.2021.
10:15
RTL, PIXSELL
VOYO logo

Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, pritisnut teretom nekretninskih afera, podnio je jutros ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a SMŽ-a te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju. 

Kako su izvijestili iz HDZ-a, nakon jučerašnjeg sastanka užeg Predsjedništva stranke oko nejasnoća u vezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem župana, Žinić je obaviješten o zaključcima. Povukao se sa stranačkih funkcija, no župan očito ostaje do lokalnih izbora osim ako ne odluči sam podnijeti ostavku iz moralnih razloga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Sve je uredno plaćao? /

Žinić ogorčen prozivkama u medijima: 'Niti u kuću, a niti u stan nisam ušao nelegalno. Sve je bilo po zakonu'

Image
Sve je uredno plaćao? /

Žinić ogorčen prozivkama u medijima: 'Niti u kuću, a niti u stan nisam ušao nelegalno. Sve je bilo po zakonu'

Podsjetimo, od 1995. godine Žinić s obitelji živi u državnoj nekretnini iako ima i svoje, a ispostavilo se da ga država već sedam godina pokušava iseliti iz stana koji je dobio na korištenje u Zargebu. 

Žinić je pak tvrdio da je "čist" te da je sve radio u skladu s propisima, ali i da će se povući ako se utvrde nezakonitosti.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spreman sam odstupiti sa mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a i ne kandidirati se za župana ako se utvrde nezakonitosti", rekao je Žinić. 

Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da umjesto Žinića, sisačko-moslavačku organizaciju HDZ-a do održavanja izbora vodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sisak i saborski zastupnik Ivan Celjak. Odluku o vršitelju dužnosti predsjednika ŽO donijet će na svojoj sjednici novoizabrani Županijski odbor HDZ-a SMŽ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspušten požeški HDZ

Također, Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije jučer je donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege. Ujedno je imenovano Povjerenstvo Gradskog odbora s 11 članova koje će na prvoj sjednici izabrati između sebe novog povjerenika.

Dosadašnji predsjednik GO HDZ-a Grada Požege Darko Puljašić podnio je i ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a, a Mario Pilon na člana u tom stranačkom tijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo