Što učiniti kad vas taksist pokuša prevariti

Čini se da se nekim vozačima Radio taksija Zagreb teško pomiriti s činjenicom da svoje usluge prijevoza ne mogu naplatiti kao nekoć. Tako se u redakciju Danas.

21.3.2012.
9:03
VOYO logo

Kako je ispričala N.M. (podaci poznati redakciji), u nedjelju na Autobusnom kolodvoru Zagreb ušla je u vozilo Radio taksija Zagreb na kojem je bila istaknuta plava naljepnica s brojem 1777. Zatražila je vožnju do Vrapča, a na taksimetru je uredno bila ispisana početna cijena od 9,90 kuna koliko Radio taksi Zagreb naplaćuje start. Budući da se već vozila na relaciji Autobusni kolodvor – Vrapče, znala je da bi vožnja trebala koštati oko 70 kuna, ali na odredištu je vozač zatražio 90 kuna. Kad ga je pitala odakle takva razlika u cijeni u odnosu na prijašnje vožnje s njegovim kolegama, taksist joj je, kaže, krenuo objašnjavati da Radio taksi Zagreb ima jeftinije vožnje samo ako telefonom naruči vozilo, da se vožnje sa stajališta naplaćuju skuplje, da je nedjelja itd... Naposljetku, vozač je ponudio klijentici i našoj čitateljici da mu plati 70 kuna, pa je stvar mirno razriješena.

Uputite čitateljicu da nam se javi

No, čitateljica nam se ipak javila s ovom pričom i pitanjem da provjerimo jesu li zaista vožnje sa stajališta skuplje i postoje li posebne tarife nedjeljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma ista je cijena za svaki dan, svaki vozač koji ima naljepnicu Radio taksija mora voziti po novim tarifama, uputite svoju čitateljicu prema meni", kazao nam je šef Radio taksija Zagreb Željko Petković kada smo mu rekli za ovu priču.

'Imamo problema s pojedincima'

Priznaje, imaju određenih problema s pojedinim članovima, ali zato poziva sve one koji se osjećaju oštećeni da se jave u sjedište Udruženja Radio taksi Zagreb na broj 01/66 00 71 kako bi mogli reagirati i primjereno kazniti one koji pokušavaju varati klijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje bi li klijent trebao platiti cijenu vožnje koju smatra spornom ili se upustiti u raspravu s taksistom, Petković kaže da se treba pobuniti ako se osjećate prevarenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo