'Neki ravnatelji bolnica bili su kao pijani milijarderi'

Ministar zdravlja Rajko Ostojić upozorio je da se teško financijsko stanje u nekim bolnicama dogodilo zbog neracionalnosti i rada protivnog struci.

30.5.2012.
21:06
VOYO logo

"Očekivao sam da županije slijede ponašanje nadležnog ministarstva sa sredstvima za zdravstvo te da se ponašaju racionalno kao i ministarstvo, no vidljivo je da su se pojedini ravnatelji bolnica ponašali kao pijani milijarderi, a bili su zaštićeni kao lički medvjedi", ilustrirao je stanje u zdravstvu Požeško-slavonske županije ministar zdravlja dr. Rajko Ostojić boraveći u Požegi kao gost požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka. Budući da je Ostojićev zamjenik Požežanin Marijan Cesarik, ministar je rekao da je među ostalim došao upoznati gradonačelnika sa stanjem u požeškom zdravstvu jer ga izuzetno dobro poznaje. Kao dobre primjere u tom zdravstvu izdvojio je Opću županijsku bolnicu u Požegi i Zavod za hitnu pomoć, a u bolnicu će uložiti 10 milijuna kuna što će se utrošiti za službu hitne pomoći, rendgen i opremu za liječenje moždanog udara.

Potrošeno 1,6 milijuna kuna

"U zdravstvu Požeško-slavonske županije stanje se pogoršalo unazad nekoliko godina, nenamjenski i neracionalno potrošeno je 1,6 milijuna kuna decentraliziranih sredstava za zdravstvo jer se to umjesto za ulaganja u poboljšanje opremljenosti i uvjeta rada u ustanovama utrošilo za naknade nakon sudskih presuda", kazao je ministar Ostojić upozorivši da je posebno teško financijsko stanje u pakračkoj bolnici zbog neracionalnosti i rada protivnog struci najavivši pri tome smjenu ravnatelja! Dodao je da požeški Dom zdravlja ima velik dug zbog neracionalnog poslovanja. Upozorio je da država nema ovlasti u županijskim bolnicama te zatražio konzekvence za neodgovorne pojedince jer je riječ o novcu naših građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo