Neka Mesić kaže koji su to dokumenti nestali

'Neka kaže koji dokumenti, na koji način. Ja ih sigurno nisam otvorio ni vidio.

23.4.2011.
22:55
VOYO logo

Nakon što ih je Stjepan Mesić naveo u svom tekstu u Novom listu kao osobe koje su "češljale" transkripte prije njega, oglasili su se i Ivan Jarnjak, Miroslav Tuđman i Vesna Škare Ožbolt.

Škare-Ožbolt tvrdi da je prilikom predaje Ureda predsjednika sva dokumentacija bila na svome mjestu, a transkripti pod šifrom. Dokumentacija se pohranjivala na tri mjesta. U Uredu predsjednika bila je ona vezana uz svakodnevni rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transkripti su bili u prostoriji pokraj kabineta predstojnika Ureda, u kuvertama pečaćenima s tri pečata. Uz navedeni sadržaj koverte u gornjem desnom uglu stajala je i oznaka povjerljivosti. Ta se dokumentacija nije otvarala, osim ako je predsjednik to tražio, a i tada uz službenu zabilješku.

Treće mjesto za pohranu predsjednikove dokumentacije, kako je Škare-Ožbolt rekla za HRT, bio je arhiv u podrumu glavne zgrade. Nakon Tuđmanove smrti Vlada je osnovala povjerenstvo koje je sve što je vezano uz HDZ predalo stranci, uz Vladu Vladi, a ono o radu obavještajnih službi u te službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jarnjak je na Mesićeve optužbe da su neki dokumenti nestali, a da ih je on izdvajao odgovorio riječima: "Neka kaže koji dokumenti, na koji način. Ja ih sigurno nisam otvorio ni vidio. Ako zna neka kaže".

"Spominje se kao da sam ja u tome selekcionirao ili radio s transkriptima što je čista laž. Može se vidjeti da ja od smrti predsjednika uopće nisam odlazio na Pantovčak, osim kada sam došao preuzeti onaj dio osobnih stvari predsjednika što je zapisnički ustanovljeno", rekao je Tuđman za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201104230014006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo