Neka Kaptol kaže tko su ti komunisti u HDZ-u

13.8.2010.
13:08
VOYO logo

"Među dužnosnicima HDZ-a nema komunista niti komunisti vladaju našom strankom. U redovima dužnosnika HDZ-a, pogotovo danas, nema bivših komunista, a državotvornost nam je zapisana u programu i radu od prvog dana", pojasnili su u četvrtak vladajući HDZ-ovci uredniku Glasa KoncilaIvanu Mikleniću, koji je u svom komentaru, između ostalog, napisao kako HDZ kontroliraju bivši komunisti koji su i Ivu Sanadera prisilili na odlazak.

Iako u vladajućoj stranci, koja je naklonost Crkve stekla i obilatim financiranjem iz proračuna, ali koja je zbog mira na relaciji Banski dvori – Kaptol mijenjala čak i neke zakone, smatraju kako Glas Koncila ne zastupa stav Crkve, ipak su odlučili odgovoriti na optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam tko su ti komunisti na koje Miklenić misli kada govori da upravljaju HDZ-om. Ja sam zamjenik predsjednice stranke i nikada nisam bio član Saveza komunista. Neka Miklenić jasno kaže na koga je mislio. Ako ima saznanja o bivšim komunistima koji upravljaju HDZ-om, neka ih iznese", poručio je potpredsjednik Vlade i drugi čovjek HDZ-a Darko Milinović.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić Miklenića, pak, poziva da otkrije "koje je kriterije koristio pri izračunavanju veličine nečije državotvornosti", jer ga je zasmetala ocjena da HDZ nije državotvorna stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u HDZ-u znaju da Glas Koncila čitaju brojni vjernici i njihovi birači, smatraju kako im Miklenić nije naštetio. Nitko, pak, nije želio komentirati kako komentar na svojevrstan način brani Ivu Sanadera i napada Jadranku Kosor, koja je dopustila ulazak komunista, piše Jutarnji list.

Prethodni članci:

arti-201003120431006 arti-201001130561006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo