'NEK' TO DAJU KOLINDI I PLENKOVIĆU DA VIDE KAKO NAM JE': Evo kakav užas izlazi iz slavina u Novoj Gradiški

Image

Stanovnici Nove Gradiške nemaju pitku vodu, a iz slavina im curi žuto-smeđa tekućina.

5.6.2017.
14:06
VOYO logo

Još od četvrtka, mještani koji su na gradskom vodovodu Slavča nemaju pitku vodu. Iz vodovoda su poručili kako je sustav u kvaru i da je takva odluka na snazi dok se kvarovi ne otklone i dok Zavod za javno zdravstvo ne obavi uzorkovanje vode.

"Obavještavamo korisnike da voda trenutačno nije za piće. Ova preporuka je na snazi dok se kvarovi ne otklone i Zavod za javno zdravstvo obavi uzorkovanje vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molimo sve korisnike za razumijevanje i strpljenje, svi mogući problemi bit će otklonjeni u najkraćem mogućem roku", stoji u obavijesti na njihovim stranicama.

Očekivano, građani su bijesni, a osim što nemaju pitku vodu strahuju da će im i ovakvo "blato" naplatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nemamo vodu, mi imamo blato, a plaćamo najskuplju vodu u Republici Hrvatskoj. Ima li itko od nadređnih da nam to malo pojasni ili da nam znatno smanji cijenu vode po kubiku, to nije voda ni za pranje ruku".

"Nažalost od 21. ožujka ove godine voda u gradu nije za piće, a kao što ste napisali računi uredno stižu." Sve su to samo neki od brojnih komntara, a ima i onih koji ističu kako je voda stravična već dulje od 20 godina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Staroj Gradiški voda smrdi da ni zube u njoj ne možete oprati, nakon kupanja dobijete napad češanja i tako je od 95., a to njihovo ispravna za piće nek okače mačku o rep... Možda i je pitka... Pijte ljudi vodu i bit će vas svakim danom sve manje".

"Ljudi, je li to normalno - i mi to plaćamo! Gdje je to naše vodstvo? Može to netko poslati Kolindi i Plenkoviću i ostaloj kompaniji i jednu ili dvije litre vode da operu svoja usta da vide kako to izgleda i je li ukusno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitima o situaciji s vodom zatrpan je i lokalni medij Radio Nova Gradiška u kojem ističu kako ni njima nitko od mjerodavnih ne želi odgovoriti na upite. I sanitarna inespektorica zadužena za to područje Blaženka Blažević kazala im je kako nema ovlasti govoriti. Doznali su tek da se voda preusmjerava iz vodovoda Daruvar i Novska pa tijekom dana stiže do kućanstava. No, pozivaju sve one koji imaju bunare da pomognu svojim sugrađanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo