NEDAVNO PRIVEDEN NAČELNIK SLAVONSKE OPĆINE OPET JE RAZBJESNIO LJUDE: / 'Ovo je dokaz kako koristi zajedničku imovinu za svoje bogaćenje'

Image
Foto: Pixsell

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Čemincu donesene su neke odluke koje su i ranije izazivale negodovanje, pa čak i prosvjede

13.8.2019.
9:31
Pixsell
VOYO logo

Oporba i dio mještana Općine Čeminac ponovno su nezadovoljni odlukama izglasanima na Općinskom vijeću. Naime, radi se o povećanju komunalne naknade te Odluci o nerazvrstanim cestama, iza koje se krije ponovno uvođenje "traktorine", odnosno naknade za korištenje javnih površina, piše Glas Slavonije.

Visoka komunalna naknada

Podsjetimo, na čelu Općine je Zlatko Pinjuh, načelnik koji je u nekoliko navrata dizao komunalnu naknadu, za koju su brojni poljoprivrednici rekli kako je i nekoliko puta viša nego u susjednim općinama. Jedno je vrijeme naplaćivao i prolaz poljoprivrednim strojevima po općinskim cestama, a čini se kako će to opet učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pinjuhova nezavisna većina na sjednici je Općinskog vijeća izglasala novo povećanje komunalne naknade s 0,55 na 0,65 kuna, što je 18-postotno povećanje", objašnjava oporbeni vijećnik Matko Perković te naglašava kako je i 55 lipa komunalne naknade previše zbog čega je već i bio organiziran prosvjed.

Visoki upravi sud suspendirao 'traktorinu'

Perković je nezadovoljan i Odlukom o nerazvrstanim cestama koja Pinjuhu omogućuje ponovno uvođenje "traktorine". U odluci stoji kako će se ubuduće plaćati naknadu za prekomjernu upotrebu nerazvrstanih cesta. Tu je naknadu nedavno suspendirao Visoki upravi sud, obrazlažući kako je ona protivna odredbama Zakona o lokalnom porezima te da ju kao takvu treba ukinuti. No, Pinjuh od nje ne odustaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premda nam je odobreno donošenje takve Odluke, svima je promaknulo kako je u cijelom tekstu, iza riječi 'javne površine', trebalo samo dodati 'u vlasništvu općine Čeminac'", rekao je Pinjuh komentirajući odluku suda te naglasivši kako će Općinsko vijeće ispraviti tekst i nastaviti s primjenom odluke.

Tko se bogati na naknadama?

Dodao je kako je to dokaz da nekoliko zajedničku imovinu koristi za svoje bogaćenje, što, tvrdi, neće dopustiti. Zanimljivo, krajem srpnja su policija i USKOK pročešljali zgradu Općine Čeminac te na obavijesni razgovor pozvali Pinjuha njegove sinove i zamjenicu te predsjednika Općinskog vijeća, zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela. Navodno je na teret Općine sinovima sređivao subvencije za kredite za četiri stana u Osijeku koje oni iznajmljuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OGLASIO SE NAČELNIK SELA KOJEG TRAŽI USKOK, STRAŠNO JE IZNENAĐEN: /

Mještani već dugo ratuju protiv njega

Image
OGLASIO SE NAČELNIK SELA KOJEG TRAŽI USKOK, STRAŠNO JE IZNENAĐEN: /

Mještani već dugo ratuju protiv njega

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo