'Neću u koaliciju s HDZ-om, ne ide mi se u Remetinec'

Laburisti će, ako osvoje predviđenih šest zastupničkih mjesta na izborima, inzistirati na 'bolnim rezovima', ali samo onima koji se odnose na krupni kapital i korupcijsku bandu.

19.10.2011.
21:17
VOYO logo

"Očekujemo parlamentarni status, što nitko nije očekivao kad smo se pojavili na političkoj sceni, a ja vjerujem da ćemo imati klub zastupnika", poručio je s predstavljanja programa čelnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar, koji bi želio osvojiti barem šest mandata.

Plan A, kako nazivaju program, bavi se najviše pravima radnika i građana bez zaštite, u koje svrstavaju tri kategorije: korisnike financijskih usluga, pacijente i potrošače. Njima, kaže Lesar, laburisti nisu namijenili "bolne rezove" o kojima govore neke druge stranke, no predviđaju ih za druge kategorije građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje bolnih rezova

"Bolni rezovi – da krupnom kapitalu, da korupcijskoj bandi i političkoj eliti", oštro se obrušio Lesar, koji se želi obračunati s neoliberalnim kapitalizmom pa čak i putem državnog intervencionizma, kad je to potrebno.

Osim podizanja zaposlenosti povećanjem proizvodnje, posebno se referirao na mirovinski sustav. Jedan od bitnijih ciljeva mu je povećanje iznosa prosječnih starosnih mirovina sa 30-ak na najmanje 50 posto prosječne plaće. Na podizanje dobne granice za mirovinu ne bi pristao dok stopa nezaposlenosti ne padne na pet posto. U poreznu bi politiku laburisti intervenirali uvođenjem poreza na financijske transakcije i aktivu banaka. Ponovio je da nema namjeru koalirati s HDZ-om ni “onima oko njih“ jer mu se u Remetinec ne ide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110180627006 arti-201110100526006 arti-201110050794006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo