Nećemo rezati plaće ni otpuštati, ali ni rasipati

'Neće biti otpuštanja, neće biti smanjivanja plaća, neće biti smanjivanja penzija. Naš je zadatak stvarati gospodarski rast, a ne smanjivati plaće', kaže Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a.

14.9.2011.
13:33
VOYO logo

Govoreći o gospodarskom programu Kukuriku-koalicije, koji će biti predstavljen u četvrtak 15. rujna, Komadina je u intervjuu Globusu otkrio kako njihova potencijalna vlada ne predviđa otpuštanja u državnoj upravi. No, kako onda namjeravaju smanjiti javnu potrošnju, ako ne namjeravaju smanjiti troškove državne uprave i administracije?

"Paradoks ove krize jest u tome da potrošnju građana ne smijemo smanjivati, već povećavati jer samo tako možemo izaći iz krize. Istina, država ne smije povećavati svoju potrošnju, ali ne zaboravite da su državna potrošnja i penzije...", kaže Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preciznije, Komadina kaže da je važno da rashodi države više ne rastu, odnosno da ostanu isti. "Ako osiguramo gospodarski rast, povećat će se i državni prihodi, pa će potreba za zaduživanjem biti sve manja. Hrvatska će još dugo morati imati deficit proračuna, ali bit će sve manji i trošit će se na investicije. Nećemo deficit trošiti na kupovanje birača", kaže Komadina.

Za zaustavljanje svih negativnih trendova koji su pogodili Lijepu našu i pokretanje stabilnog rasta BDP-a, Komadina računa da će novoj vladi biti potrebna dva mandata. Ipak, on sam nije siguran hoće li obnašati kakvu ministarsku dužnost, jer mora završiti mandat župana. Ako bi napustio tu funkciju, građani bi morali ići na izvanredne izbore za župana, što znači potrošiti pet milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108310289006 arti-201109100299006 arti-201109100030006 arti-201109050512006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo