NEĆE U ZATVOR: / Pomilovan i bivši Šeksov savjetnik - osuđeni diler

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek
3.2.2016.
10:23
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Predsjednica je, među ostalima, pomilovala Vanju Goldbergera, nekadašnjeg savjetnika za medije u uredu Vladimira Šeksa u vrijeme dok je ovaj od 2003. do 2007. bio predsjednik Hrvatskog sabora.

Godinu dana odležao, dvije i pol neće

Goldbergeru je bio osuđen zbog kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja. Pomilovanjem mu je preostala zatvorska kazna u trajanju od dvije i pol godine zamijenjena uvjetnom. Dosad je odslužio godinu dana zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Šeks je danas savjetnik predsjednice Republike za ustavna i pravna pitanja.

Novi list neslužbeno doznaje da je Ministarstvo pravosuđa u mandatu prošlog ministra Orsata Miljenića, dalo neobvezujuće negativno mišljenje o prijedlogu za Goldbergerovo pomilovanje, zato što je u pitanju bila droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILOST S PANTOVČAKA: /

Predsjednica pomilovala bivšeg tajkuna bliskog HDZ-u

Image
MILOST S PANTOVČAKA: /

Predsjednica pomilovala bivšeg tajkuna bliskog HDZ-u

Našli mu kokain, marihuanu, speed i pušku

Također riječki dnevnik piše kako je Goldberger 2012. godine osuđen na tri i pol godine zatvora nakon što se nagodio s Državnim odvjetništvom. Policija je u njegovom domu pronašla manju količinu kokaina, pola kilograma marihuane i skoro dva kilograma 'speeda'. U dvorištu je sadio indijsku konoplju a kod njega je pronađena i puška marke Crvena zastava.

Probleme sa zakonom Goldberger je imao tek nakon što je odradio službu u Šeksovom uredu, ali je i dalje bio službenik Sabora u Uredu za odnose s javnošću. Kada je protiv njega podignuta optužnica, suspendiran je s tog radnog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporna pomilovanja Sulića i Seitera

Podsjetimo, bura oko pomilovanja najprije se podigla kada se doznalo da je predsjednica pomilovala nekadašnjeg tajkuna Leona Sulića, koji je osuđen zbog malverzacija u Croatia Busu i svojedobno je bio u bijegu pred zakonom.

Također, doznalo se da je među pomilovanima i Danko Seiter koji je, kao član Uprave Karlovačke banke donio odluku o otpisu duga u iznosu nešto većem od milijun kuna Nikoli Hanželu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hanželovo poduzeće bilo je, pak, s doniranih 197.000 kuna najveći pojednačni donator predsjedničke kampanje Kolinde Grabar Kitarović. Hanžel je i tradicionalni HDZ-ov sponzor, piše Novi list.

Objašnjeno zašto je predsjednica pomilovala Danka Seitera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo