MILAN BANDIĆ: /

'Ne treba očekivati da Srbi plješću Oluji, kao ni Hrvati Šljivančaninu'

Image
Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Rekao je i da ne treba očekivati da Srbi, koji su na traktorima otišli u Beograd, plješću Oluji

9.8.2018.
13:51
Žarko Bašić/Pixsell
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je danas zategnute odnose sa Srbijom za vrijeme obilježavanja godišnjice Oluje i pozvao na smirenje tenzija.

"Što je preostalo? Samo tući u ratne trube i vraćati se u povijest", rekao je Bandić pa citirao srpskog pjesnika koji je umro baš u Zagrebu, Branka Miljkovića: "Ubi me prejaka reč".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>'Zašto odgađamo porez na nekretnine, čega se bojimo? Bogati trebaju dati više'

Rekao je i da ne treba očekivati da Srbi, koji su na traktorima otišli u Beograd, plješću Oluji, ali je pozvao i "prijatelje u Srbiji da ne očekuju od ljudi da plješću JNA i Šljivančaninu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivam one koji mjere u decibelima svoje argumente i poručujem - kad čovjek pokuša etiketirati drugog, najviše govori o sebi", rekao je Bandić.

Na pitanje kako bi on reagirao da je bio na skupu na kojem je Aleksandar Vučićusporedio Hitlerovu Njemačku s Hrvatskom nije dao odgovor, ali je još jednom citirao Branka Miljkovića:

"Poraz ne može biti pobeda ma koliko veliki bio. Ko ne ume da sluša pesmu, slušaće oluju. Hoće li sloboda umeti da peva kao što su sužnji pevali o njoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo