'Ne pričamo o povlačenju tužbe protiv Srbije'

'Mi takvu mogućnost nismo razmatrali, ali svakako mislim da je dobro razgovarati i svaki dan učiniti više na građenju mostova', kazala je Kosor.

25.3.2010.
18:10
VOYO logo

"Vlada je ta koja bi mogla povući tužbu, ali o tome nije razgovarala. Mi takvu mogućnost nismo razmatrali, ali svakako mislim da je dobro razgovarati i svaki dan učiniti više na građenju mostova. Imamo puno tema o kojima treba ubrzano razgovarati, osobno ističem da treba učiniti sve kako bi se razriješila sudbina nestalih osoba i kada to učinimo, mislim da ćemo uistinu zakoračiti veliki korak naprijed", izjavila je premijerka Kosor odgovarajući na pitanje novinara da komentira izjave predsjednika Hrvatske i Srbije o mogućnosti povlačenja međusobnih tužbi za genocid.

Predsjednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić, koji su se u srijedu neformalno sastali u Opatiji, izjavili su da bi se međusobne tužbe za genocid koje su obje države podnijele pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu mogle riješiti izvansudskom nagodbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Josipović rekao je da tužba nije sama sebi svrha. "Ako se nađe mogućnost nagodbe u onim pitanjima koja su predmet tužbe onda ta tužba ne bi imala smisla", istaknuo je hrvatski predsjednik.

"Bilo bi dobro da se izvansudskom nagodbom riješi i taj spor što ne znači da bi odustali od sudskih postupaka protiv onih koji su počinili zločine. Svi koji su počinili zločine moraju odgovarati", rekao je Tadić u zajedničkoj izjavi novinarima s Josipovićem nakon njihova radnog sastanka u Opatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003240612006 arti-201001111019006 arti-201001050473006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo