NE, NIJE ŠALA: / Turska je otpala, pa bi Volkswagen mogao svoju novu tvornicu od 1,3 milijarde eura izgraditi u Hrvatskoj!

Image
Foto: Profimedia, AFP

Hrvatska će ući u novi krug pregovora Volkswagena oko te investicije s drugim zemljama koje su za to zainteresirane – Srbijom, Bugarskom i Rumunjskom

21.10.2019.
23:04
Profimedia, AFP
VOYO logo

Je li moguće? Njemački proizvođač automobila Volskwagen planira uložiti više od milijarde eura u svoju novu tvornicu, a ona bi se mogla izgraditi u Hrvatskoj! Naime, kako doznaje Večernji list u Ministarstvu gospodarstva, riječ je o tvornici koju su Nijemci namjeravali graditi u Turskoj, no odluku o tome stopirali su zbog turske vojne ofenzive u Siriji.

Hrvatska će tako ući u novi krug pregovora Volkswagena oko te investicije s drugim zemljama koje su za to zainteresirane – Srbijom, Bugarskom i Rumunjskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volkswagen je namjeravao u Turskoj izgraditi novu tvornicu u blizini Izmira, a vrijednost te investicije procijenjena je na 1,3 milijarde eura. Njemački automobilski div planira u novoj tvornici proizvoditi 300.000 vozila godišnje i zaposliti 4000 ljudi. Tvornica u Turskoj je trebala početi s proizvodnjom Passata i Škoda Superb 2022. Volkswagen proizvodnju tih marki želi izmjestiti iz Njemačke, odnosno Češke, kako bi u tamošnjim pogonima proizvodio automobile na električni pogon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo