'Ne namještamo Polančecu, Kosor je nevina'

14.5.2010.
16:03
VOYO logo

Govoreći o slučaju privatizacije TLM-a u središnjici HDZ-a u Zagrebu, Andrija Hebrang istaknuo je da se počela miješati kaznena i politička odgovornost.

arti-201005140056006''Poslovno-politička odluka može se vagati jedino gospodarskim posljedicama. Vlada nije oštetila HEP za 600 milijuna kuna, i za to ne može kazneno odgovarati'', rekao je Hebrang, dodavši da je Vlada, zajedno s Jadrankom Kosor, donijela ''odličnu'' odluku o privatizaciji TLM-a, jer ''trokut TLM Šibenik, Aluminij Mostar i Luka Ploče pozitivno posluju, a i sačuvano je 1400 radnih mjesta''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i da Kosor ne može odgovarati ako se pokaže da je ''neki pojedinac za vrijeme privatizacije nanio određenu štetu''.

Polančec nije kriv za sve

Vladimir Šeks je istaknuo kako je na djelu ''pravno-moralni pritisak na pravne institucije i politički udar na Vladu, Jadranku Kosor i vrh HDZ-a''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201005130200006''Mediji prenose da Kosor i vrh HDZ-a namještaju kazneni postupak Damiru Polančecu, a to nije istina'', rekao je Šeks, te dodao kako je to vidljivo iz javnih istupa Polančecovog odvjetnika Ante Nobila, koji, tvrdi Šeks, za ''progon Polančeca optužuje Kosor i HDZ''.

Šeksu je sporno Nobilovo tumačenje da DORH i sudovi zaobilaze istinu i da ne žele pokrenuti pitanje odgovornosti cijele Vlade, nego izuzeti Polančeca kako bi ga se slomilo i prisililo na status pokajnika ili krunskog svjedoka protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nobilo u izjavama i intervjuima, optužujući Kosor za namještanje Polančecu, djeluje protiv odvjetničke etike te ne bi smio davati izjave koje bi mogle utjecati na istragu'', poručio je Šeks. Dodao je da Polančec nije i ne može biti jedini krivac.

Naglasio je da Vlada, premijerka i HDZ ne čine ništa kako bi utjecali na bilo koje tijelo kaznenog progona, pokrenuli politički postupak, ili nečijim izručenjem ''pilatovski oprali ruke'' i rješavali se bivših dužnosnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakog tjedna ostavka jedna

arti-201005130002006Novinarima se obratio i glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić, koji je prozvao riječki SDP optuživši ih da ''bez razloga najmanje jednom tjedno traže ostavku premijerke Kosor.

''Zadnji slučaj bio je u četvrtak kada su tražili njezinu ostavku zbog navodnog dogovora s Pahorom, a ujedno je i njihov predsjednik Zoran Milanović u Bruxellesu prilikom dogovora o arbitraži rekao da ništa nije obećano'', istaknuo je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201005110054006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo