recept za božićni mamurluk / Ne kukaj! Jedi i pij do mile volje... Ne budi Grinč!

Mi mladi volimo sve što vole mladi, a mladi vole griješiti jer će na greškama naučiti i postati mudriji kad ostare. Najčešći naš grijeh u ovo blagdansko vrijeme je neumjerenost u piću. Ako si sinoć pretjerao/pretjerala ili to tek planiraš napraviti na Staru godinu, evo ti mog savjeta kako se sa svojom ličnošću nositi dan kasnije.

25.12.2014.
14:00
VOYO logo

Kraj je i ove godine, Bože, kako godine lete, a još si jučer bila dijete! U ovo vrijeme te hvata onaj osjećaj kad shvatiš da je polugodište gotovo i da su profesori gotovi s ispitivanjem, a onda se sjetiš da si školu odavno završio. Ta ti spoznaja ne pomogne nimalo jer ako se ne školuješ, onda si radan čovjek. A ako si te sreće da si zaposlen, sve oko tebe svrbi lijevi dlan i očekuju od tebe pare. I dadneš ti, jer nisi Grinč,  no vjerojatno potajno očekuješ nešto zauzvrat.

Ako ste krenuli čitati ovaj tekst, a jedan ste od onih sanjivih božićnih romantičara, ovo vrlo vjerojatno nije tekst za vas. I to ne zato što ja želim biti Grinč nego zato što sve više oko sebe čujem ekipu kako kuka, umjesto da pronađe trunak srećice u ovo blagdansko vrijeme, jednostavno mu se prepusti i uživa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro će predsjednički izbori, ne daju nam mira ni za blagdane, a tek su TV sučeljavanja pokazala kako se nema za kog glasati... Pa za nekoga morate, ako ste gledali i simpatizirali Vilija, kao pravi hipsteri, onda ste za sve oblike života i nemojte ni slučajno da čujem da ste jeli svinju za Božić. Omogućite gljivama vjenčanje s ljudima. Milani mi nisu draga imena političara, pa njega tako i tako ne simpatiziram. Kolindi pak ništa ne vjerujem jer ne vjerujem ženi čija se kosa ne miče, a Iveku ne mogu oprostiti petogodišnje vegetiranje. Ako dijeliš moj stav, na dan izbora bit će ECI PEC, ali ne sekiraj se... Ne budi Grinč!

Neki dan je nakon sto godina zasjalo sunce... Razveseli mu se, nemoj odmah kukati kako je ovo vrijeme perfektna podloga za razvijanje bolesti i kako te komarac upiknuo usred prosinca. Upijaj ga jer ćeš plakati za njime kada ponovno nestane... Ne budi Grinč!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste, ovo je vrijeme za 'i tebi i tvojima' slanje SMS-ova i čestitki bez duše kao u ono doba kada su hit bile ljubavne poruke bez trunke autorske kreativnosti. Ako ti to zasmeta, personaliziraj svoju, smisli nešto, pošalji nešto inovativno osobi kojoj blagdane inače ne bi čestitao, osobi koja ti se sviđa, možda ta poruka bude prvi korak ka razvijanju nečeg više jednom. Vrati im dobre želje natrag... Ne budi Grinč!

Božić je, a ti još ne znaš gdje ćeš za Novu! OMG! Spontani planovi u posljednji trenutak uvijek ispadnu najbolji, ali glavno da si ti pokidaš živce spajajući sve svoje prijatelje na jednom mjestu, jer... Ovaj mora sa svojom curom i njenim prijateljicama u ovaj birc, a on bi zapravo sa svojim dečkima u kuću van Zagreba, da bi svi na kraju odustali i završili na Trgu, iako si rekao da ne bi ni mrtav tamo završio. I šta ima veze, ako si s dragim ljudima oko sebe, cijeni to i animiraj sam sebe, ne čekaj da to učini mjesto na kojem se nalaziš ili ljudi oko tebe... Ne budi Grinč!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavila te cura/dečko, a svi oko tebe imaju svog uparenog i ti se osjećaš kao da nemaš nikoga na svijetu za prvog zagrliti nakon odbrojavanja do ponoći... Uzmi moment da prvo prigrliš sebe kao solo brijača i shvati prednosti istog stanja pa onda kreni grliti nekog drugog. Dotad će nečije naručje već biti slobodno... Ne budi Grinč!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svakom uglu te nutkaju kobasicama, a ti jadna želiš smršavjeti... E pa, tu si si sama kriva. Što si čekala ostatak godine? Sada zasigurno nije vrijeme odoljevanja hrani, to nikako! Dijete su OUT, neumjerenost u jelu i piću IN, osim ako nisi vjernik, a često i ako jesi. Zato papaj i pij i ne vozi kad piješ...  Ne budi Grinč!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitam se, pitam... Zbog čega najčešće rezolutne novogodišnje odluke budu mršavljenje? Pa upravo zbog toga jer nisi mogla odoljeti onom masnom batku piceka, a bome on nije sam klizio niz grlo, trebalo mu je napraviti podlogu s tonom mlinaca, po mogućnosti prelivenim maščobom u kojem se pekao. Zato ne plači i od iduće godine samo smanji porcije ;)

Mi mladi volimo sve što vole mladi, a mladi vole griješiti jer će na greškama naučiti i postati mudriji kad ostare. Najčešći naš grijeh u ovo blagdansko vrijeme je neumjerenost u piću. Ako si sinoć pretjerao/pretjerala ili to tek planiraš napraviti na Staru godinu, evo ti mog savjeta kako se sa svojom ličnošću nositi dan kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada napokon dođeš k sebi nakon jutarnjeg buđenja jer te roditelji zovu da objeduješ s njima, a najradije bi se bacio u potok i srkao ga do iznemoglosti koliko si dehidriran, prvo si odi umiti podbuhlo lice. Nakon toga pogledaj u ogledalo i počni razmišljati o smislu života. Nakon toga smiješaj ljekoviti napitak od kojeg ćete ti minut' kasnije biti bolje. U njega dodaj dve glavice češnjaka, nikako ne zamjenskog u listićima, nije isti šmek. On je uz luk baza za sve. U istu posudu dodaj kompot od jabuke i sve začini s tri kapi propolisa te žličicom sirupa od jaglaca. Promiješaj dobro žlicom i nadodaj malo mineralne, čisto da ne bude monotono i da se pojave mjehurići. Za kraj dodaj brašna da se cijeli napitak malo zgusne te potom cijelu smjesu baci u WC školjku jer je odvratna.

Ako ni nakon tih akcija još uvijek niste pronašli smisao života, ponovite postupak dok u ogledalu ne primijetite osobu kojoj se povratio entuzijazam za život i zdravo seljačko rumenilo u obraze! Nemoj zbog pretjerivanja u pijančevanju propustiti cijeli Božić... Ne budi Grinč!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sljedeći put manje pij! ;) 

Ako vam se svidio ovaj tekst, pročitajte i ostale, upravo OVDJE! Možete me pratiti i na mojoj službenoj Facebook stranici 'Priče izTine'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidimo se za točno dva tjedna na istom mjestu! 

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču