božo petrov za rtl danas /

'Ne isključujem mogućnost dogovora s HDZ-om i SDP-om nakon izbora, no prije će se oni međusobno dogovoriti'

'Neću biti zatvoren, ne isključujem mogućnost dogovora s jednom ili drugom stranom nakon izbora. Prije će se nakon izbora HDZ i SDP dogovoriti međusobno nego s Most-om, no neću biti zatvoren prema toj opciji', poručio je Petrov.

16.6.2016.
19:08
VOYO logo

Božo Petrov gostovao je u RTL-u Danas te kazao koji su daljnji planovi Mosta i njega kao čelnika te stranke.

"Sada nam predstoje dogovori za termin novih izbora. Mi idemo na nove izbore, to je apsolutno jasno, to već govorimo tjedan dana. Nadam se da ćemo uspijet postići dogovor da izbori budu u rujnu jer su u srpnju i kolovozu ljudi na odmoru i ne vjerujemo da će izbori imati veliku izlaznost. To znači da će samo stranačke mašinerije biti te koje će imati veću izlaznost na izborima", poručio je čelnik Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S predajom 12 potpisa koje smo danas pokazali kalkuliramo samo zbog tajminga izbora. Mislim da bi bilo korektno da oni budu na jesen", dodaje.

Potvrdio je kako je Most dobio poziv za konzultacije kod predsjednice koje su zakazane sutra te kazao kako će joj ponoviti iste poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo za izbore, apsolutno nismo za nikakvo preslagivanje, ni s jednom niti s drugom opcijom", kazao je Petrov.

Dodao je kako mu je uopće smiješno komentirati mogućnost preslagivanja koje su najavljivali zadnjih tjedan dana jer smatra da je HDZ-u danas postalo jasno nakon svega što je bilo da nikada neće doći do 76 glasova.

Ne vjeruje da će agonija trajati još mjesec dana, već kako tvrdi, vjeruje da se dogovor može postići unutar nekoliko dana i da će se aktivirati svi potpisi. 

"Nikada nismo razgovarali s Oreškovićem o mogućnosti suradnje MOST-a i njega jer je on došao kao nestranački mandatar. Nikad se nismo zapetljavali u teorije, bili smo radni kolege. Nakon ovog što je napravio HDZ, vidjet ćemo s kim ćemo sve razgovarati što će se dogoditi", poručuje šef Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je Orešković pokazao da su njegovi interesi iskreni, ali nismo još razgovarali hoćemo li dalje surađivati s njime. Žao nam samo je što nam nisu dali priliku da napravimo ono što smo obećali građanima. Danas građani vide kako je dati priliku nama beskompromisnima, kada niti HDZ ni SDP ne mogu udruženi ostvariti svoj interes", dodaje Petrov.

"Nismo se našli s biskupima. Sada će krenuti teorije, uvijek smo bili 'nečiji'. Jedno vrijeme smo bili komunjare, crkvenjaci, ustaše, sada smo im pokazali da smo svoji.Ispočetka se vidjelo da stvari neće dobro funkcionirati. No, došao sam kao suradnik, ministri su radili, vrijeme nije otišlo u nepovrat. No nije postojao iskreni odnos i politička volja HDZ-a", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon izbora, mislim da se ne možemo dogovoriti s ovakvom političkom gardom jer su nas i HDZ i SDP prevarili. Vjerujem, budući da su pokazali visoku razinu kompromisa zadnjih mjeseci, a to se vidi i danas - i jedni i drugi su glasali za opoziv Oreškovića, da će se oni lakše dogovoriti nego što će biti s nama. Neću biti zatvoren, to ćemo vidjeti, ne isključujem mogućnost dogovora s jednom ili drugom stranom nakon izbora. Prije će se nakon izbora HDZ i SDP dogovoriti međusobno nego s Most-om, no neću biti zatvoren prema toj opciji", poručio je za kraj.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo