Split bez doza /

Navala na cijepljenje protiv gripe: zašto su se zadnjih dana mnogi bezuspješno pokušali cijepiti

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Hrvatska je za sezonu gripe naručila 280.000 doza cjepiva, što neće biti dovoljno za sve koji se namjeravaju cijepiti

23.11.2017.
9:07
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

Najveći je problem na području Splitsko-dalmatinske županije, za koju je predviđena 21.600 doza cjepiva. Kao ni jedne godine prije gotovo sve doze su "planule". Ostao je tek manji dio doza, koje su već rezervirane za starije i kronične bolesnike, javlja Slobodna Dalmacija.

"Prijašnjih godina interes za cjepljenje nije bio ni približno ovakav i uvijek je ostajalo neiskorištenih doza cjepiva. Ove godine nas je ovakva 'pomama' iznenadila. Informacije s terena nam kazuju da ambulante obiteljske medicine više nemaju cjepiva", kazao je dr. Ivo Petrić, šef epidemiološke službe na Nastavnom Zavodu za javno zdravstvo Splitsko-damatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je za sezonu gripe naručila 280.000 doza cjepiva, što neće biti dovoljno za sve koji se namjeravaju cijepiti. Već posljednjih dana mnogi su bezuspješno pokušavali cijepiti.

"Prema nekim neslužbenim informacijama cjepiva protiv gripe nedostaje i u Europi. Po našim spoznajama već se krenulo u postupak interventnog uvoza cjepiva za Hrvatsku i prema informacijama koje za sada imamo početkom prosinca ćemo znati, hoće li se uspjeti ostvariti taj interventni uvoz, rekao je dr. Petrić za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji se nisu uspjeli cijepiti tijekom proteklih dana upućivali su privatnim ljekarnama koje eventualno mogu naručiti cjepivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo