JOŠ JAČI U IZBORE / Nataša Božić - novinarsko pojačanje RTL-a!

Image
Foto: RTL

Nagrađivana novinarka Nataša Božić nova je politička reporterka RTL-a, koja je karijeru gradila pisanjem i izvještavanjem za najčitanije dnevne listove u Hrvatskoj - od Glasa Slavonije, Jutarnjeg lista pa do riječkog Novog lista.

9.11.2011.
12:00
RTL
VOYO logo

Nakon završenog novinarskog studija na Fakultetu političkih znanosti, Nataša Božić počinje raditi kao novinarka-dopisnica Glasa Slavonije te 1998. pokretanjem novih dnevnih novina – Jutarnjeg lista, prelazi u novi tiskani medij, u kojem kao novinarka gradske rubrike izvještava iz Gradske skupštine Zagreba te javlja o najnovijim vijestima s političke scene grada i županije.

Ubrzo u Jutarnjem listu preuzima odgovornost novinarke unutrašnje političke redakcije te izvještava iz parlamenta o radu oporbenih stranka te radi intervjue s istaknutim političarima hrvatske scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od rujna 2008. za Novi list Božić izvještava iz Sabora i Ureda predsjednika, objavljuje vijesti i analitičke tekstove o aktivnostima glavnih političkih stranaka, piše tjednu kolumnu "Trn u pet", te sudjeluje u pisanju za subotnje političko izdanje "Pogled", u kojima se osvrće i komentira vruće političkih teme.

Pred nadolazeće parlamentarne izbore, Nataša Božić je veliko pojačanje Informativne redakcije RTL-a. Prvi put pred televizijskim kamerama u njenoj 15-godišnjoj profesionalnoj novinarskoj karijeri, Božić ćemo redovito pratiti u važnim reporterskim zadaćama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog značajnog doprinosa novinarstvu, 2003. godine primila je nagradu Jutarnjeg lista za najboljeg političkog novinara te 2010. nagradu Hrvatskog novinarskog društva "Marija Jurić Zagorka" za novinarstvo u tiskanim medijima.

"U mojoj kući TV se oduvijek pali prije svjetla, strastveni sam gledatelj news programa i zato se jako veselim, i zahvalna sam RTL-u što sam dobila priliku upoznati televiziju i s one druge strane, iza TV ekrana. Pisani mediji su moje prvo novinarsko iskustvo i moja velika ljubav, sada mi je ogroman izazov sve ono što sam naučila u petnaest godina pisanja primijeniti u novom, sasvim drugačijem, kompleksnijem mediju. Novinarstvo je uvijek novinarstvo, i ja tu imam dosta utakmica u nogama, ali televizija je ipak nešto sasvim drugo, brzo, životno i nadasve uzbudljivo. Jedva čekam prva javljanja uživo! ", izjavila je Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo