VRIJEME NIJE NORMALNO, AKO STE U ZIMSKOJ JAKNI - SKUHAT ĆETE SE: / Bit će oblačno, moguća i kiša, ali temperatura ide i do 18°C!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 13, na Jadranu 13 i 18 stupnjeva Celzijevih, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda

18.2.2020.
7:34
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U većini krajeva u utorak će biti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše, uglavnom u gorskim i središnjim predjelima te na sjevernom Jadranu, u Dalmaciji većinom sunčano, osobito prijepodne.

Vjetar će okrenuti na slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji i sjeverozapadni, a na Jadranu će zapuhati sjeverozapadnjak i bura, prema kraju dana podno Velebita i jaka. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 13, na Jadranu 13 i 18 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vakula: U većini krajeva oblačnije

Slično je prognozirao i Zoran Vakula za HRT.

"I u nastavku tjedna relativno toplo, pri čemu u većini unutrašnjosti ipak manje nego u ponedjeljak, uz jutarnje temperaturne "minuse" uglavnom od četvrtka, te uz slabiji vjetar. Na Jadranu pak do petka uglavnom vjetrovitije, najčešće uz buru, koja će gdjekad imati i olujne udare. Pritom će u većini krajeva oblačnije, uz povremenu mjestimičnu kišu - u gorju i gdjekoju snježnu pahulju - biti od utorka do četvrtka, a od petka ponovno stabilnije i sunčanije", navodi Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolnici ponegdje mokri i skliski

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u dijelu Dalmacije, kolnici su mokri i skliski na cestama u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru.

Zbog gužve na GP Macelj teretna motorna vozila isključuju se već na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Krapina. Zbog radova na autocesti kod Goričana, promet se preusmjerava preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan). U pomorskom prometu nema teškoća, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo