situacija u Kutini /

Nastavak afera Eko Moslavina: Gradonačelnik o ostavci ne razmišlja, a za sve krivi direktoricu Cvrtilu

Danas se o svemu konačno očitovao i prozvani gradonačelnik, HDZ-ov Zlatko Babić. Tvrdi kako je riječ o revanšizmu i zviždačicu

8.9.2021.
20:00
VOYO logo

Afera Eko Moslavina se nastavlja. Danas se o svemu očitovao i prozvani gradonačelnik Kutine, HDZ-ov Zlatko Babić.

Podsjetimo, direktorica tamošnje gradske tvrtke javno je priznala kako je po nalogu predsjednika Gradskog vijeća i gradonačelnika zapošljavala podobne u toj tvrtki. Ni tajne snimke nisu pokolebale glavne aktere, koji danas govore kako je sve izvučeno iz konteksta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
njegova strana priča /

Kutinu trese skandal s uhljebljivanjem! Babić o Cvrtili: 'Radnici su se žalili na prijetnje. Ovo ima osvetnički karakter'

Image
njegova strana priča /

Kutinu trese skandal s uhljebljivanjem! Babić o Cvrtili: 'Radnici su se žalili na prijetnje. Ovo ima osvetnički karakter'

U Kutini gotovo da nema građanina koji nije čuo za aferu sa zapošljavanjem u gradskoj tvrtki: "Nije to prvi slučaj, nije to jedini grad, svud se to dešava, a kako stat tome na kraj. Kakvu on sliku šalje? Lošu sliku, ne samo grada nego cijele Republike", rekao je stanovnik Kutine. "Nije baš dobro, a šta možemo? To se svugdje dešava, ne samo kod nas", dodao je drugi.

Danas se o svemu konačno očitovao i prozvani gradonačelnik, HDZ-ov Zlatko Babić. Tvrdi kako je riječ o revanšizmu i zviždačicu, direktoricu Eko Moslavine, Adrijanu Cvrtilu optužuje da je davala otkaze i imala narušene odnose s radnicima, koji su mu se dolazili žaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova afera je izbila prvenstveno zbog sukoba unutar HSLS-a na razini Kutine, gdje je došlo do sukoba između dvije frakcije. Radnici koji su došli kod mene i žalili se i reagirao kod nje kao direktorice i uvijek sam tražio da nađe neko rješenje i borio sam se protiv revanšizma", kaže Babić.

"Oni su zapravo paralelno vršili pritiske, HDZ i HSLS, samo što je Kljakić bio nalogodavac i za HDZ i on je davao naloge, a gospodin Babić se zapravo skrivao iza njega što mu je sada mudro došlo jer nema ništa s tim", odgovara Cvrtila.

Babić kaže, da sutra može na nove izbore 

Jučer smo objavili snimku u kojoj potpredsjednik Vijeća i nezavisni vijećnik Dražen Kinderman govori Cvrtili kako je s gradonačelnikom dogovorio da mu zaposle sina u Eko Moslavini.

Jeste li urgirali da se zaposli njegov sin? "Ja urgirao, praktički, to, ona radi na jedan lukav način, ona procijeni da može manipulirati s jednim vijećnikom", tvrdi Babić.

Ali on govori da ste dogovorili da ćete ga zaposliti kad završi školu, jeste li urgirali? "Ja sam njemu rekao kao vijećniku, pokušaj neka ti se sin zaposli gdje može naći. Ja nemam rješenje da zaposlim tvoga sina", kazao je Babić.

"Kinderman je odmah nakon sedmog veljače počeo raditi kod mene, nije prošao čak ni liječnički za to radno mjesto. Svejedno mi je naloženo da ga moram zaposliti na drugo radno mjesto za koje je položio liječnički", ispričala je Cvrtila.

Babić kaže, da sutra može na nove izbore i da će premoćno pobijediti, a o ostavci zbog ove afere ne razmišlja.

Gdje o ostavci, čega? Gradonačelnika Kutine? Ne. Ako će stranka od vas to tražiti vrh stranke? Ne mogu ja podnijeti ostavku kad su mene izabrali građani, nije me stranka izabrala.

Vrh HSLS-a svoj je lokalni ogranak raspustio, dok se vodstvo HDZ o aferi o kojoj sluša cijela država još nije oglasilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike