prate situaciju /

Nastava na daljinu u pola države, ali ne i u Zagrebu!

Broj pozitivnih učenika u Zagrebu danas je 213 što je 5 puta manje nego u prosincu kada su donijeli odluku o prelasku na online nastavu za sve škole.

26.3.2021.
18:32
VOYO logo

Polovina županija u Hrvatskoj odlučilo je preći na online nastavu, no za tu se opciju zasada nije odlučio grad Zagreb. U glavnom gradu za 12 dana trebalo bi početi i masovno cijepljenje na zagrebačkom Velesajmu. Dnevno bi se moglo cijepiti između 5- 6 tisuća građana no i dalje je upitno hoće li biti dovoljno cjepiva. Zadnja 4 nastavna dana prije proljetnih praznika zagrebački školarci nastavu će imati u učionicama.

"Zaključili smo da ćemo pričekati i pratiti situaciju u osnovnim i srednjim školama u prva četiri dana idućeg tjedna i donijet ćemo odluku hoće li se poslije prijeći na c model ili će ostati ovako kako je sada", rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj pozitivnih učenika u Zagrebu danas je 213 što je 5 puta manje nego u prosincu kada su donijeli odluku o prelasku na online nastavu za sve škole. Gradski stožer upozorava i na važnost mentalnog zdravlja mladih.

"Treba se zabrinuti i mi ćemo zbog toga tražiti proširenje jer se mentalnim zdravljem bavi naših 8 psihijatara i 10ak psihologa što nije dovoljno u ovoj situaciji", rekao je Šostar.

Broj zaraženih učenika raste u cijeloj zemlji i danas ih je ukupno 1223-oje, a od ponedjeljka će nastava u 10 županija za velik dio učenika biti online. Zato iz sindikata učitelja traže da krene cijepljenje prosvjetnih djelatnike koji to žele.

"U razrednoj nastavi ne nose se maske, učitelji i cijeli razredi često završavaju u samoizolaciji i po nekoliko puta i to je veliki stres za djelatnike, djecu i roditelje, stvara probleme s pripremama i organizacijom i ne vidimo ni jedan razlog da se pošalje poruka i krene s cijepljenjem", rekla je Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja.

Masovno cijepljenje na zagrebačkom velesajmu trebalo bi početi na Svjetski dan zdravlja - 7. travnja. No, samo ako cjepiva bude dovoljno.

Image
borba s covidom-19 /

VIDEO Božinović: 'Očekujem strože mjere! Ako ne budemo disciplinirani, pred nama bi mogao biti težak period'

Image
borba s covidom-19 /

VIDEO Božinović: 'Očekujem strože mjere! Ako ne budemo disciplinirani, pred nama bi mogao biti težak period'


"Dobar početak masovnog cijepljenja je upravo taj iza Uskrsa. Iz razloga što bi tjedan prije toga, na Veliki petak, trebalo doći 9-10 tisuća AstraZenece, a još u tom tjednu očekujemo i nove doze Pfizera, to je sada 34 tisuće Pfizerova cjepiva", rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Masovno cijepljenje održavat će se u 6 paviljonu zagrebačkog Velesajam. Punkt će raditi u dvije smjene, a bit će uključeno 84ero lijčnika i medicinskih sestra, 2 tima hitne pomoći i 50 covid redara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo