Vremenska prognoza / Naš meterolog Nikola Vikić-Topić zna kakvo nas vrijeme očekuje za vikend: 'Uživajte!'

Image
Foto: PIXSELL/RTL

Pročitajte što RTL-ov meterolog kaže kakvo će vrijeme biti ovaj vikend

2.4.2020.
17:28
PIXSELL/RTL
VOYO logo

Vrijeme se stabiliziralo i nebo u cijeloj Hrvatskoj razvedrilo. Tlak zraka još je u blagom padu, no od sutra će naglo rasti pa će i stabilizacija biti dugotrajnija.

Tako će nam petak biti sunčan, samo uz malo oblaka i to uglavnom poslijepodne. Ipak, jutro će ponovno biti hladno, na kopnu najniža temperatura oko -5 °C, a na obali oko 5 °C. Danju pak posvuda još malo toplije nego danas, znači između 14 i 17 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puhat će većinom slab vjetar, na Jadranu zapadnih smjerova, koji će nakon navečer, nakon 20 sati okrenuti na buru i malo ojačati.

Image
Foto: RTL

FOTO: RTL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za vikend nam na kopnu ostaje pretežno sunčano. U subotu će biti malo više oblaka, no samo je rijetko moguća koja kap kiše. Temperatura će ujutro biti oko 3 °C, a poslijepodne oko 15 °C, no ponovno će biti malo vjetrovitije pa će se povremeno činiti hladno.

Vikend sunčan i na obali, ali uz buru

I na obali će vikend biti sunčan, čak i većinom vedar. Ponovno će zapuhati bura, no bit će slabija nego ona posljednja, najviše umjerena do jaka. Sa stabilizacijom će i temperatura biti u porastu, i jutarnja, i dnevna. Tako će najniža biti oko 9 °C,  a najviša oko 18 °C, iako će se zbog bure činiti svježije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

FOTO: RTL

Sve u svemu, imat ćemo sunčan vikend. Povremeno će biti malo vjetrovitije i hladnije, ali ne onako jako kao što je to znalo biti posljednjih dana. Uživajte u suncu, ali ne zaboravite i na preporuke Stožera za civilnu zaštitu – čuvajte se i ostanite zdravi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve nove informacije o budućem razvoju vremena donosimo vam svaki dan na RTL-u te na našim Facebook i Instagram stranicama – RTL Vrijeme!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo