Naručio iPhone, a za 2.500 kn stigli mu domaći rezanci

Kada je Osječanin 14. prosinca prošle godine naručio iPhone preko interneta, nije ni pomislio da će mu umjesto vrijednog mobitela poštom stići – domaći rezanci!

11.1.2012.
13:58
VOYO logo

U prosincu je 46-godišnjak mobilni uređaj naručio od 22-godišnjaka s međimurskog područja i platio oko 2.500 kuna. Kada mu je paket stigao na kućnu adresu, prevareni je 46-godišnjak o svemu obavijestio policiju, koja je otkrila mladog prevaranta i protiv njega zbog prijevare podnijela kaznenu prijavu.

Ovo nije prvi slučaj internetske prijevare, a vjerojatno ni posljednji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi jeftinije došao do iPhonea, 35-godišnjak iz Svetog Đurđa lani ga je naručio preko internetske stranice od nepoznatog muškarca iz Zagreba. Kada je stigla pošiljka koju je pri preuzimanju platio 2.800 kuna, shvatio je da to nije uređaj koji je naručio, nego preinačen – kineske proizvodnje, piše Glas Slavonije.

Cigla umjesto fotoaparata

Prošle godine se i jedan 37-godišnjak iz Okučana jednako "opekao" na narudžbi preko interneta. Na forumu je oglasio da mu je potrebna fotooprema, potom je stigla ponuda te je SMS-om naručio fotoaparat Canon 350D i grip za fotoaparat. Dana 24. travnja stigla je pošiljka koju je platio 1.446,61 kunu. Međutim, umjesto naručenog fotoaparata i gripa, naručitelj je u pošiljci pronašao ciglu umotanu u novinski papir. Policija za kazneno djelo prijevare tereti 19-godišnjaka iz Konavala u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo