NARODNA KOALICIJA VEĆ SLAŽE NOVU VLADU: / Glavašević će biti novi ministar kulture?

Dok se još finaliziraju liste za izbore, u Narodnoj koaliciji se slaže i nova Vlada u slučaju pobjede. Na ministarskim mjestima našli bi se ministri iz bivše SDP-ove vlade, ali i nova lica.

19.7.2016.
10:18
VOYO logo

U potpisanom sporazumu Narodne koalicije SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSU-a u Zaboku stoji kako će SDP imati prva mjesta na listama u svih deset jedinica, te da su po želji koalicijski partneri nakon izbora IDS i PGS, piše Novi list navodeći kako je plan da se u svakoj izbornoj jedinici dobije mandat više nego na prošlim izborima. Očekuje se tako da će u Sabor ući minimalno sedam HNS-ovaca, plus eventualno dva po preferencijalnim glasovima, a pet HSS-ovaca te dva HSU-ovca.

Image
NARODNA KOALICIJA POTPISALA PREDIZBORNI SPORAZUM! Milanović: /

'Okupili smo hrvatsku ljevicu, centar i desni centar'

Image
NARODNA KOALICIJA POTPISALA PREDIZBORNI SPORAZUM! Milanović: /

'Okupili smo hrvatsku ljevicu, centar i desni centar'

MILANOVIĆ I PARTNERI SASTAVILI IZBORNE LISTE: Evo tko će ih nositi, a koga na njima neće biti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se još slažu izborne liste o kojima će SDP odlučivati na Glavnom odboru 28. srpnja, polako se kadrovira i nova vlada u slučaju da se osvoji većina. Tako je procurila informacija da bi se na mjestu ministra gospodarstva trebao naći bivši ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić. U slučaju da se ostvare želje šefa SDP-a da stranka dobije vanjske poslove i na to mjesto postavi Orsata Miljenića, njega bi u njegovu bivšem resoru pravosuđa zamijenio Peđa Grbin. Kao kandidat se spominje i Milanoviću blizak Joško Klisović. Vanjski poslovi ostali bi HNS-u samo u slučaju da ondje ponovno šefica bude Vesna Pusić koja je u bitci za mjesto tajnika UN-a.

Novi stari ministri

U novom mandatu promet bi pripao HNS-ovcu Ivanu Vrdoljaku, a sve drugo većinom bi ostalo kao prije: Anka Mrak Taritaš vodila bi graditeljstvo, Mihael Zmajlović zaštitu okoliša (osim ako se ne spoji s graditeljstvom), Milanka Opačić socijalu, Mirando Mrsić rad, a Siniša Varga zdravstvo. U kombinaciji su i Romana Jerković ili Dragan Korolija Marinić, koji je bio zamjenik Vargi te dobro poznaje sustav. Branitelje bi, kako se čini, vodio Franko Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muke s resorom obrane

Razdvoje li se europski fondovi od regionalnog razvoja, uz Branka Grčića otvara se prostor i za Daniela Mondekara.

"Rupa" je još u resoru obrane, a kao novi ministar se spominje Ranko Ostojić kojeg bi rado zadržali i u policiji. Novost je da bi resor kulture mogao preuzeti bivši Matićev zamjenik Bojan Glavašević. Njega smatraju najboljim odgovorom na Zlatka Hasanbegovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrazovanje i znanost bi se razdijelili, pa bi obrazovanje vodila Sabina Glasovac, a znanost ili Vesna Pusić ili riječki rektor, HNS-ovac Pero Lučin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo