SPOR OKO REFERENDUMA / Narod odlučuje: 'Kuščević plasira laži u medije, sigurno smo skupili dovoljno potpisa'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Iz inicijative Istina o Istanbulskoj najavljeno je da će se o tome očitovati na konferenciji za novinare u 13.30 sati

11.10.2018.
10:20
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Građanska inicijativa Narod odlučuje u četvrtak je, u povodu medijskih napisa da nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendum o izbornom zakonu, ustvrdila kako je sigurno prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma, te poručila da "ne komentira neslužbene laži ministra uprave Lovre Kuščevića koje plasira u medije, već samo one laži koje iznosi službeno".

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povodom upita brojnih medija potvrđujemo da je Građanska inicijativa Narod odlučuje sigurno prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o pravednijem izbornom sustavu. Hrvatski su građani dali 30.000 potpisa više nego što je potrebno za referendum (405.342 za prvo referendumsko pitanje i  407.469 za drugo referendumsko pitanje)", stoji u priopćenju inicijative.

Narod odlučuje, dodaju, ne komentira neslužbene laži ministra Kuščevića koje plasira u medije, već samo one laži koje Kuščević iznosi službeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručuju da je demokratizacija izbornog sustava i veće odlučivanje građana o tome tko ih predstavlja u Hrvatskom saboru preduvjet borbe protiv korupcije i gospodarskog oporavka Hrvatske.

U medijima je objavljeno da građanske inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj nisu prikupile dovoljno potpisa za tri referendumska pitanja o izmjeni izbornog zakonodavstva i ukidanju Istanbulske konvencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT), kojoj je bila povjerena provjera potpisa, navodno je pronašla brojne nepravilnosti i utvrdila da ni jedna referendumska inicijativa nije dala najmanje 374.740 valjanih potpisa, koliko je bilo potrebno za raspisivanje državnih referenduma.

Iz inicijative Istina o Istanbulskoj najavljeno je da će se o tome očitovati na konferenciji za novinare u 13.30 sati u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo