'NARAVNO DA ĆU SE I JA CIJEPITI'; Šostar: / 'Kada umre netko u vašoj obitelji vama smrtnost nije 1, 2 ili 5 posto, vama je smrtnost 100 posto'

Image

Kazao je je kako su brojke u Zagrebu danas bolje nego prošlog tjedna te navodi da su preventivne mjere dobre i pravovremene

24.12.2020.
12:50
VOYO logo

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" - Zvonimir Šostar, za N1 televiziju komentirao je jesu li nove mjere došle prekasno kao i plan cijepljenja građana protiv koronavirusa.

Kazao je je kako su brojke u Zagrebu danas bolje nego prošlog tjedna te navodi da su preventivne mjere dobre i pravovremene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NE ZNAMO HOĆEMO LI USPJETI DOSEĆI KOLEKTIVNI IMUNITET': /

Epidemiologinja otkriva sve o cjepivu, ali i tko ga ne bi smio primiti

Image
'NE ZNAMO HOĆEMO LI USPJETI DOSEĆI KOLEKTIVNI IMUNITET': /

Epidemiologinja otkriva sve o cjepivu, ali i tko ga ne bi smio primiti

"Možda neće doprinijeti da nam se brojke brzo smanje, ali zasigurno mislim da nitko pametan neće dvojiti da će nove mjere omogućiti da se ne povećava broj u ovo vrijeme blagdana kad smo se navikli družiti, biti zajedno. Iskreno mislim i uvjeren sam da je to jako dobro", dodao je.

Plan cijepljenja

Kazao je i tko će se distribuirati cjepivo koje u Hrvatsku dolazi u subotu. "100 doza ide automatsku u Kliniku za infektivne bolesti "Fran Mihaljević", 200 u KB Dubravu, 130 dostavljamo u Nastavni zavod za hitnu medicinu, a ostali idu u domove za starije i nemoćne, kako one kojima je osnivač Grad Zagreb, tako i četiri privatna doma gdje epidemiološka slika dozvoljava da se njihovi korisnici procijepe", kazao je Šostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi i kako će sva cjepiva koja će doći u ovoj tranši biti potrošena.

"Sva cjepiva će biti potrošena, imamo 1104 korisnika u domovima kojima je osnivač Grad Zagreb koji su izrazili želju da se cijepe. Mi mislimo da će cijepna sezona protiv covida trajati do jeseni, sve ovisi o količini cjepiva koje ćemo dobiti", naveo je, dodajući kako će se i on cijepiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću se naravno cijepiti, kada budem na redu. Zaista svima preporučujem da se cijepe. Mislim da mi zdravstveni radnici moramo biti primjer. Kada umre netko u vašoj obitelji vama smrtnost nije 1, 2 ili 5 posto, vama je smrtnost 100 posto", zaključio je.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo