NARASLA PROSJEČNA PLAĆA: / Evo u kojem sektoru su primanja radnika najveća, a u kojem najniža

Image
Foto: Pixsell

Najviša je prosječna plaća za listopad isplaćena u zračnom prijevozu (10.706 kuna)

2.1.2018.
9:14
Pixsell
VOYO logo

Prosječna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za listopad je iznosila 6014 kuna, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za rujan je iznosila 6921 kunu, što je nominalno za 0,47 posto manje nego mjesec dana prije i 6,4 posto više na godišnjoj razini, pokazuju podaci Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Najviše su plaće u zračnom prijevozu

Ovi podaci potvrđuju prve procjene objavljene prije desatak dana, piše N1. Prema podacima DZS-a, medijalna neto plaća za listopad iznosila je 5211 kuna. Najviša je prosječna plaća za listopad isplaćena u zračnom prijevozu (10.706 kuna), dok su najnižu plaću dobili zaposleni u proizvodnji odjeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosječna mjesečna bruto plaća za listopad iznosila je 8801 kunu, što iznosi 0,8 posto više nego mjesec dana ranije te 3,7 posto više u odnosu na lanjski listopad. Podaci DZS-a pokazuju i da je prosječna mjesečna neto plaća po satu isplaćena za listopad iznosila 34,42 kune, a bruto 46,25 kuna. Prosječna neto satnica u listopadu je bila tri posto niža nego u rujnu, dok je na godišnjoj razini porasla 2,3 posto. Bruto satnica je, pak, na mjesečnoj razini bila niža za 2,8 posto, a na godišnjoj razini viša za 1,0 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo