a tvrdili suprotno... / Napokon se znaju rezultati analize uzorka smeća nakon prvog odrona: Bilo je biootpada!

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Zbog pronađenog biootpada u miješanom komunalnom otpadu, poduzet će se mjere protiv pošiljatelja, iako se još ne zna kakve su točno mjere u pitanju

6.12.2023.
18:40
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Inspekcija rada u području zaštite na radu zabranila je korištenje dijela odlagališta otpada Jakuševec jer tamo postoji opasnost za sigurnost i zdravlje radnika, poručili su iz Državnog inspektorata za Večernji.

Inspekcija je i dalje na odlagalištu, a stigli su rezultati analize otpada nakon prvog odrona prošloga mjeseca. Radi se o miješanom komunalnom otpadu, a rezultati analize pokazali su da se u jednom slučaju radi i o biootpadu, zbog kojega će se protiv pošiljatelja poduzeti propisane mjere, iako se još ne zna kakve će mjere biti jer se takav slučaj još nikada nije dogodio na odlagalištu Jakuševec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, dio odlagališta na Jakuševcu urušio se 11. studenoga, a ozlijeđene su i dvije osobe. Zbog toga je zabranjeno obavljanje ikakvog rada između sjevernog dijela odlagališta otpada i Sajmišne ceste. Privremena mjera bit će na snazi sve dok se ne osiguraju uvjeti za siguran boravak i rad na tom području.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo je najnovija snimka Jakuševca iz zraka! Pogledajte kako odlagalište izgleda nakon ogromnog odrona

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo