Namjerno ga udarila, a Euroherc traži da plati štetu

Prema rješenju osiguravajućeg društva Hrvoje Petranović je odgovoran za nastalu štetu na automobilu Martine Milas u visini od čak 11.246 kuna za oštećeni brisač i retrovizor.

20.3.2010.
23:02
VOYO logo

"Snosite odgovornost za nastali štetni događaj, oštećenici Martini Milas prouzročili ste štetu od 11 246 kuna", bizaran je i gotovo nevjerojatan sadržaj pisma osiguravajuće kuće Euroherc, pristiglog u na adresu Hrvoja Petranovića kojega je navedena Milas sredinom prosinca 2009. namjerno udarila automobilom na obilježenom pješačkom prijelazu.

Petranović je bio jedan od dvjestotinjak prosvjednika protiv zabrane parkiranja na Pantovčaku koji su se te prosinačke nedjelje okupili na Britanskom trgu. Dok je s drugim prosvjednicima stajao na cesti, prema svjedočenju prisutnih, Milas je Petranovića automobilom udarila ciljano. Nakon što ga je udarila, još ga je dvadesetak metara vozila na haubi, dok nije pao na cestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eurohercu su došli do zaključka da štetu za potrgani brisač i retrovizor treba platiti Petranović!

"Trebam li uopće opisivati šok koji sam doživio kad sam pročitao obavijest osiguravajuće kuće? Pokupila me na "zebri", nesumnjivo je to učinila s namjerom, a za brisač sam se uhvatio kako joj ne bi pao pod kotače. Osim toga, skup je bio prijavljen policiji", u nevjerici je Petranović ispričao Novom listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je tada na mjestu incidenta objasnio policiji, Milas je vjerojatno bila iziritirana što su joj prosvjednici zakrčili put, a zbog divljačkog postupka sad bi mogla dobiti petoznamenkasti iznos.

Vozila ga na haubi i ubrzavala

U bizarnoj je priči još spornih detalja: jedan retrovizor i jedan brisač kod sedam godina starog Renault clia procijenjeni su na iznos kojega vjerojatno ne bi dosegli ni znatno skuplji automobil više klase.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petranoviću i Milas je koncem travnja zakazano ročište na Prekršajnom sudu, a ako i tamo ocijene da je kriv što ga je namjerno, na obilježenom pješačkom prijelazu udarila automobilom, neće mu biti druge nego platiti visoku odštetu.

Nije jasno zašto policija nije uvažila izjavu svjedokinje koja je za dramatičnih sekundi vožnje trčala uz automobil i nervoznoj vozačici vikala da stane. Prema njenoj verziji, Milas je ubrzavala automobil, ali prisutnim čuvarima reda to iz nepoznatih razloga nije ušlo u zapisnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912130135006

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo