VELIKA ČAST / Nama predmet poruge, a slavni Britanac im se divi! BBC-jev novinar snima četiri serije u Hrvatskoj: 'To nikad nije napravio'

Image
Foto: Profimedia

Koliko je to veliko i spektakularnog govori i to što obično snima po jednu seriju u pojedinoj zemlji, ali kod nas čak četiri

23.8.2023.
14:11
Profimedia
VOYO logo

BBC-jev novinar i televizijski voditelj Michael Portillo od utorka je u Hrvatskoj gdje upravo snima čak četiri serije o hrvatskim željeznicama. Koliko je to veliko i spektakularnog govori i to što obično snima po jednu seriju u pojedinoj zemlji, ali kod nas čak četiri.

"Istina je, upravo smo u Istri s njim i BBC-jevom ekipom. Danas snimaju masline u Vodnjanu, potom idu za Pazin. Malo se detalja o snimanjima i sadržaju zna te se sve drži u velikoj tajnosti. To je pravilo BBC-ja i njegova serijala o željeznicama", rekla je za Danas.hr Željka Mirčić iz odnosa s javnošću HŽ Infrastrukture koja ga je ugostila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerojatno smo atraktivni i kao turistička zemlja''

Michael Portillo u Hrvatskoj ostaje do kraja tjedna, na redu su i Zadar i Split, a u Dubrovnik se vraća 31. kolovoza. Činjenica da kod nas snima čak četiri nastavka serijala, zaista je iznimna čast i iznenađenje. "I je, vjerojatno smo im atraktivni i kao turistička zemlja. Njega publika iznimno voli i cijeni jer je on prezenter, rekli bismo, starog kova. On daje detalje o željeznici, povijesti, kulturi neke zemlje", kaže naša sugovornica.

Očekivane reakcije hrvatske javnosti

Inače, Portillo je svjetsku popularnost dobio zahvaljujući svojim serijalima "Great Continental Railway Journeys" koja primiče "sporo putovanje željeznicom" i znamenitosti zemlje kojom putuje. Iako se na pravu vijest da BBC-jev novinar snima u Hrvatskoj pokrenula lavina reakcije usmjerene prema (i to treba bez skrivanja reći) zapuštenosti naših željeznica i vječite inspiracije za komentare o sporosti vlakova, istina je i ta da se puno ulaže u željeznice koje su desetljećima bile zapuštene te da predstoji barem 10 godina ulaganja da se podigne razina putovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Hrvatske, posjetit će Bosnu i Hercegovinu o kojoj također snima jedan nastavak serijala. Tamo će posjetiti Sarajevo i Mostara, a onda se opet 31. kolovoza vraća u Hrvatsku, i to u Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo