NAKON TOPLOG VIKENDA PONOVNO U TOPLU ODJEĆU: /

Za vikend će biti i +15, a idući tjedan opet snijeg i minusi

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Nakon dugog razdoblja hladnoće i 'polarnih' temperatura, početak veljače donosi zatopljenje i temperature zraka koje će ovoga vikenda dosezati i do 15 stupnjeva Celzijevih.

3.2.2017.
10:05
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Već danas će, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), u gotovo cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno i razmjerno toplo. Uz više oblaka mjestimična kiša očekuje se uglavnom u gorju i na Jadranu, a na širem riječkom području ponovno je izgledna znatnija količina. U unutrašnjosti mjestimice i dulja sunčana razdoblja. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 10 i 15 stupnjeva Celzijevih.

Image
TJEDNA PROGNOZA: /

Izdržite još malo, temperatura će do kraja tjedna skočiti za 20 °C!

Image
TJEDNA PROGNOZA: /

Izdržite još malo, temperatura će do kraja tjedna skočiti za 20 °C!

Image
Foto: izvor: DHMZ

Za vikend u šetnju - s kišobranom u ruci

Sutra će također biti promjenjivo i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, osobito na Jadranu, a na sjevernom dijelu i u Gorskom kotaru ponegdje može biti i obilnija. Puhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu između 8 i 13 stupnjeva Celzijevih, a najviša dnevna većinom kao i danas - između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, već početak sljedećeg tjedna donijet će izraženije oborine i u ostalim krajevima te zahladnjenje koje bi u gorju već u ponedjeljak ujutro moglo donijeti susnježicu i snijeg, a do kraja dana i u nekim nizinama.

Umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak u ponedjeljak će okrenuti na sjeveroistočnjak, a umjereno i jako jugo i južni vjetar na sjevernom Jadranu na jaku, mjestimice i olujnu buru. Primjerice, sedmodnevna prognoza DHMZ-a za Varaždin pokazuje da bi od ponedjeljka do srijede moglo biti snijega uz ponovno niske jutarnje temeprature i do -8 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: izvor: DHMZ

Snijeg i 'minusi' ali ne poput onih siječanjskih

Slično najavljuje i HRT-ova vremenska prognoza koja kaže da će u dane vikenda uz južni i jugozapadni vjetar i dalje pristizati razmjerno topao i vlagom bogat zrak. To će se promijeniti početkom idućeg tjedna jer će od sjevera opet stići hladniji zrak pa će, uz oblačno vrijeme, biti povremene kiše, ali i susnježice i snijega, posebno u gorju.

Na Jadranu će i sljedećih dana uz jugo, prolazno i jugozapadnjak i zapadnjak, također biti promjenjivo s kišom, mjestimice i većom količinom, osobito na dijelu sjevernog Jadrana. U ponedjeljak će okrenuti na buru, koja će jačati i širiti se prema kraju dana na ostali dio obale, a uz oblake i kišu, mjestimice i grmljavinu, temperatura zraka će se sniziti.

Sljedeći tjedan ponovno hladnije, i na moru i na kopnu, s tim da se ipak ne očekuju onako niske temperature kakve su vladale u većem dijelu siječnja.

Image
Foto: izvor: DHMZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo