početak sezone /

Nakon što su destinacije na jadranskoj obali proglašene područjima bez rizika, sve više Nijemaca kod nas traži smještaj

Nijemci čine trećinu svih kvarnerskih turista

18.6.2021.
7:00
VOYO logo

Na Kvarneru je probijena brojka od milijun noćenja i konačno se osjeća da se nešto konkretno događa s turizmom! I to najviše zahvaljujući njemačkim turistima. 

Nakon što su destinacije na jadranskoj obali proglašene područjima bez rizika, sve više Nijemaca traži smještaj! Željni odmora, mnogi su pohrlili u kampove na otoku Krku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turistička sezona u lipnju se odvija iznad očekivanja

Iz Dortmunda u Omišalj na mjesec dana. Mlada obitelj četvrti je put u Hrvatskoj, a blizina je tek jedan od razloga. 

"Jako je lijepo ovdje. Vrijeme, more, ljudi... Volimo ljude u Hrvatskoj, došli smo na četiri tjedna", kaže Alexander Avdeev iz Njemačke.Kamp u Omišlju za dugo željeni odmor odabrali su brojni Nijemci. Zauzeli su većinu parcela. " Morali smo imati negativan test na koronu. Na granici su to pogledali i prošli smo bez problema", opisala je Sylvia Munder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet zvjezdica i luksuz koji kampovi jamče, odličan su mamac! Guštanju, kažu gosti, nema kraja! "Ovaj kamp smo izabrali zbog odličnih recenzija na internetu, sve je novo! Na granici nije bilo nikakvih problema, čak nas nisu ni tražili test ni kontrolirali", ispričala je Regina Egger iz Njemačke.

"U odnosu na rekordnu 2019.-u možemo reći da smo u jednakim brojkama, za to su Nijemci zaslužni sigurno oko 70 posto pa tako nam se to nastavlja i na ostatak sezone", kaže voditeljica recepcije i prodaje kampa u Omišlju Ana Buovac.

Image
Sigurnija turistička sezona /

I ove godine zbog osiguravanja sigurnije turističke sezone na hrvatsku obalu stiže potpora od 236 policajaca

Image
Sigurnija turistička sezona /

I ove godine zbog osiguravanja sigurnije turističke sezone na hrvatsku obalu stiže potpora od 236 policajaca

Gosti se stalno vraćaju!

Dobar njemački interes je i u resortu u Njivicama. U hotelu, luksuznim vilama i mobilnim kućicama već godinama su Nijemci turisti broj jedan!

"Trenutna situacija u našem rezervacijskom centru nam ukazuje na to da bi ova sezona trebala biti puno bolja od planiranog, od onog što smo planirali ove godine i već ovaj vikend imamo jako dobru popunjenost u svim objektima", kaže Domagoj Trivić, direktor apartmanskog naselja u Njivicama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci čine trećinu svih kvarnerskih turista. Objašnjava Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera kako "oko 270 tisuća noćenja su odradili u ovom prvom dijelu godine, za sada su oni na otprilike na 45 posto većem, više noćenja su ostvarili nego prošle godine".

Trenutno ih je tu više od deset tisuća, broj njihovih upita raste pa se u sljedećim tjednima na Kvarneru očekuje njemački turistički boom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo