Nakon šest godina nazire se rješenje za kupce 'ukletih' stanova

25.12.2013.
10:51
VOYO logo

Oni su na konferenciji za novinare priopćili kako su postigli dogovor s Erste bankom, novim vlasnikom zgrade, piše Glas Slavonije. Banka je, kazali su, obećala kako će dovršiti zgradu, a svima koji su u cijelosti ili djelomice platili za svoje stanove to će biti priznato.

"Došli smo do dogovora i imamo pravo biti optimisti, da ćemo se ovdje naći za koji mjesec zbog useljenja", kazao je odvjetnik Matijević, objasnivši da banka sad mora snimiti situaciju u kojoj se zgrada nalazi i raspisati natječaj za građevinsku tvrtku koja će pristupiti dovršetku radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, stanari poučeni iskustvom još ne iskazuju veselje. "Bilo je do sada previše situacija u kojima su nakon optimizma dolazile loše vijesti. Nas može zadovoljiti samo 'ključ u ruke' i čisti gruntovni papir", rekla je u ime stanara Sonja Bošković.

Podsjetimo, zgrada u Ružinoj, na kućnim brojevima 118-122, počela se zidati 2006. godine, a dvije godine kasnije investitor je uz izliku kako ne može ishoditi kredit za njezino dovršenje napustio gradilište. Tvrtka je potom završila u stečaju, a prije mjesec dana u ovršnom postupku zgradu je preuzela Erste banka. Sve to vrijeme 13 obitelji koje su platile stanove bile su samo nemoćni promatrači razvoja ove sramotne situacije. http://www.glas-slavonije.hr/220788/3/Novi-vlasnik-dovrsit-ce-zgradu-u-Ruzinoj-stanarima-priznaje-uplate

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo