obratili se državi za pomoć / Nakon RTL-ove priče o nezaprašivanju komaraca iz zraka zbog politike, u Osijeku odlučili reagirati

Nakon RTL-ove priče o nezaprašivanju komaraca iz zraka zbog politke, u gradu Osijeku odlučili su reagirati. Županijski Zavod za javno zdravstvo nekoliko puta im je odbio suglasnost za tretiranje komaraca iz zraka, pa se grad za pomoć obratio državi

28.6.2015.
18:38
VOYO logo

Između grada Osijeka i županije opet se ispriječila politička svađa. Grad traži dozvolu za zaprašivanje komaraca iz zraka, a Zavod za javno zdravstvo koji je pod županijom - odbija suglasnost.

Ponekad su razlozi odbijanja toliko apsurdni, poput straha da će avion pasti na građane, pa su u gradu izgubili strpljenje. Pomoć traže od države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad je podnio zahtjev nadležnom ministarstvu zdravlja i hrvatskom zavodu za javno zdravstvo za suglasnost tretiranje rubnih dijelova grada", kazao je Romano Kristić, pročelnik za zdravstvo Grada Osijeka.

Čekanje odgovora ministarstva može potrajati dok je Kristić rekao da odgovor očekuju do ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strpljenja za čekanje Osječani nemaju. Dok se političari svađaju, u Osijeku se vrijeme naizmjenično mijenja od kišnog do sunčanog vremena, što je idealno vrijeme za razvoj ličinki komaraca. Građani negoduju.  

Jedno je sigurno. Do odgovora ministarstva, komarci će se zaprašivati samo s tla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo