MUK VLADAJUĆIH /

Nakon prosvjeda protiv IK u HDZ-u zavjet šutnje: ne istupaju ni najglasniji protivnici ratifikacije

Većina HDZ-ovaca poštuje stranačku uputu da se ne istupa u javnost, a čvrst u stavu ostaje prvi čovjek Vlade i HDZ-a

25.3.2018.
18:25
VOYO logo

Za razliku od jučer, danas je mirno na Trgu žrtava fašizma s kojeg su prosvjednici poručili premijeru i šefu HDZ-a - Andrej ovo je kraj. Slažu se s tim i oponenti u HDZ-ovim redovima. Nakon što je Predsjedništvo HDZ-a većinom glasova poduprlo Istanbulsku konvenciju, poštuje se stranački dogovor. Najglasniji protivnici u HDZ-u ne istupaju, neki u strahu od sankcija.

Čvrst u stavu ostaje prvi čovjek Vlade i HDZ-a Andrej Plenković koji je ovog tjedna objašnjavao srž: "Bit Konvencije je zaštita od nasilja i nasilja u obitelji. Sve što se želi kazati da jbi moglo biti jednostavno nije. Imam povjerenje u ono što radi Vlada, što rade institucije i oni koji će provoditi tu Konvenciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HDZ-u traju razgovori na temu hoće li protivnici Istanbulske konvencije glasovati po savjesti, stranačkom diktatu ili možda neće uopće biti u sabornici. Predsjednica koja je u kampanji snažno zagovarala Konvenciju, vjeruje da će interpretativna izjava otkloniti sve dvojbe.  Na skupu  u Njemačkoj uputila je brojne poruke iseljenim Hrvatima, no o Konvenciji ni riječi.

Ni po povratku u zemlju predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se nije oglašavala. Učinit će to sutra u Karlovačkoj županiji gdje će izmjestiti svoj Ured. Rasplet priče oko Konvnecije očekuje se na Markovu trgu. Bez obzira što je Sabor otišao na dvotjednu stanku i ratifikacija će na red nakon Uskrsa, slijedi sadržajan politički tjedan. Državni vrh treba obaviti konzultacije o Rusiji, a sastat će se i Vijeće za obranu o kupnji borbenih aviona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada i HDZ danas bez komentara, ali o prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije se oglasila crkva. Što su poručili s Kaptola donosi naša reporterka Ivana Franić. Više pogledajte u videu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo