GLAVNI DRŽAVNI INSPEKTOR / Nakon otkrića RTL-a Mikulić izmijenio karticu: Povećao kvadraturu triju kuća

Glavni državni inspektor od jučer do danas u imovinskoj je kartici povećao svoje nekretnine za 1033 četvorna metra

29.10.2019.
18:32
VOYO logo

Nakon što je RTL-ova Potraga otkrila da je glavni državni inspektor Andrija Mikulić propustio upisati 687 četvornih metara nekretnine na Krku, on se ispričao i pod hitno izmijenio podatke u svojoj imovinskoj kartici.

Kuća na Krku se sa 180 povećala na 867 četvornih metara, kuća u Zagrebu sa 180 na 388 kvadrata, a treća kuća, također u Zagrebu, više ne zauzima 85 četvornih metara nego 233.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povećao nekretnine za 1033 četvorna metra

Ukupno je dakle, glavni državni inspektor od jučer do danas povećao svoje nekretnine za 1033 četvorna metra, ali i iznose svoje i ženine plaće. Njegova je tako porasla s 15.800 na 17.000 kuna, a suprugina je prijavljena na godišnjoj razini te je viša za 43.000 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

No, činjenica da je imovinsku karticu netočno ispunio čak deset puta i dalje stoji pa će je Povjerenstvo dodatno pročešljati. Oporba, pak, traži Mikulićevu ostavku jer smatraju da sama isprika - nije dovoljna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić ni dan nakon otkrića RTL-ove "Potrage" da je u imovinskoj kartici zatajio gotovo 700 kvadrata svoje nekretnine na Krku - ne želi pred kamere. U priopćenju objašnjava zašto zemljište nije prijavio: "Vodio sam se mišlju da se u rubrikama Podaci o nekretnini i Površina podrazumijevaju isključivo podaci o nekretnini u smislu čvrstoga objekta (kuća, stan) i njezina površina", objasnio je tijekom utorka Mikulić. 

SDP traži njegovu ostavku

Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa potvrdili su nam da je Mikulić pokrenuo proceduru za izmjenom, a popodne i da je kartica izmijenjena, ali će se bez obzira na to pročešljati cijela Mikulićeva imovinska kartica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz SDP-a poručuju - to nije dovoljno - i traže njegovu ostavku. Podsjećaju da je Mikulić i glavni državni inspektor, ali i predsjednik zagrebačkoga HDZ-a i voditelj kampanje aktualnoj predsjednici za Grad Zagreb. 

"Naš je poziv gospodinu Mikuliću da podnese ostavku i da se posveti kampanji predsjednice. Pozivam sve poduzetnike, kada im dođu inspektori u kontrolu, kada ih pošalje gospodin Andrija Mikulić, da se jednostavno ispričaju ako inspektori uoče zakonske nepravilnosti jer očito gospodin Mikulić misli da je to dovoljno", kazao je SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I iz MOST-a su žestoki. "Ja mislim da je to ruganje hrvatskim institucijama. On se vadi da je on ''zaboravio''. Mislim da je on predugo saborski zastupnik da bi on išta zaboravio, ja mislim da je to jedna vrlo loša poruka građanima", kazao je saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev.

Ministri ga brane

S pogrešno ispunjenim imovinskim karticama problema su imali i drugi dužnosnici pa i stranačke kolege. Aktualni HDZ-ovi ministri imaju razumijevanja. "To se vidi iz aviona da je nešto veliko 100 ili 500 kvadrata tako da pretpostavljam da se to greška potkrala u pisanju", kazao je ministar zdravstva Milan Kujundžić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram priznati da sam imao jedan mali, blagi strah i moram priznati da sam se ja koristio znanjima odvjetnika, pravnika, koji to rade", kazao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat

"Iskaznica je osobna odgovornost svakoga dužnosnika. Vjerujem da će gospodin Mikulić ispraviti. Ono što mogu reći o svojoj imovinskoj iskaznici to je da nemam ni nekretnina ni pokretnina i tako će ostati do kraja mandata", kazao je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikulić je jučer zahvaljivao redakciji Potrage. "Prije svega, ja vam želim zahvaliti na upozorenju vašem pri mojem ispunjavanju imovinske kartice". Iz Vlade, koja je poslodavac glavnom državnom odvjetniku, poručuju kako su informirani o propustu glavnoga državnog inspektora u vezi s njegovom imovinskom karticom. Dodaju da se za taj propust gospodin Mikulić ispričao te da je počeo proceduru izmjene podataka u svojoj imovinskoj kartici. 

RTL-ova novinarka Damira Gregoret u RTL-u Danas objasnila je kako se ispravno ispunjava imovinska kartica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo