'oštra i jasna poruka' / Nakon okupljanja u Vukovaru, prosvjednici zahtijevaju odgovore: 'Ovo je tek početak borbe'

Gradonačelnik Penava poručio je 'Poslali smo oštru poruku'

16.10.2018.
18:47
VOYO logo

Nakon prosvjednog okupljanja ovog vikenda u Vukovaru, danas novo zbog heroja s Trpinjske ceste - Blage Zadre koji je poginuo na današnji dan 1991. godine. S memorijalnog groblja i 27. obljetnice smrti Vukovarskog heroja organizatori prosvjeda poručuju da je ovo tek početak borbe za pravdu

Na subotnjem prosvjedu u Vukovaru tisuće ljudi. Danas se grad heroj vratio u normalu, a gradonačelnik Penava, nakon što je položio cvijeće heroju Blagi Zadri poručuje "Poslali smo oštru i jasnu poruku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Institucijama da ih treba potaknuti. Osnažiti kako bi donijele onaj rezultat koji smo trebali imati tamo još 93., 94. Trebalo je biti davno riješeno. Ali kvragu, ako nije, idemo ga riješiti što prije", kazao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

I dok turistički vodič objašnjava školarcima koja rijeka dijeli Vukovar....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje na ovom mostu ova riječica nas dijeli. Vidite tu na sredini piše Slavonija i Srijem. Znači prelaskom desno, prelazimo u dio Slavonije koji se zove Srijem."

...neki Vukovarci misle da je prosvjed podijelio HDZ. Premijer je odustao od kažnjavanja HDZ-ovaca koji su se pojavili na prosvjedu, ali organizatori prosvjeda ne odustaju od svoje ideje da institucije procesuiraju ratne zločine i govore – ići ćemo dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posao je na onima koji su taj posao trebali raditi, koji su jako dobro plaćeni za to. Ako ne bude rezultata, onda ćemo vidjeti. Ja sam rekao i onaj dan na prosvjedu da je ovo tek početak. Bit će drugih koraka. Nekakve stvari će se događati. Pokušavat ćemo vršiti pritisak na institucije", najavio je organizator prosvjeda Tomislav Josić.

"Rekao sam da pritisak mora biti prisutan. Nažalost nije ga bilo dovoljno ovih 27 godina. Nije ga ni trebalo biti da se postavilo prema toj problematici kako je trebalo", kazao je Ivan Penava. Na prosvjedu, osim institucija, prozvana je i Vlada, a danas na grobu Blage Zadre bio je upravo potpredsjednik Vlade Damir Krstičević, no on prosvjed nije htio komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali već sutra prosvjednici očekuju odgovore.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo