iznio je detalje /

Nakon napisa o vili koja je navodno vrijedna gotovo tri milijuna kuna, Vilim Ribić odlučio je prekinuti svoju šutnju

Kaže da ne živi u urbanoj vili, nego u obiteljskoj kući, a pokazao nam je i dokumente koji pokazuju njezinu stvarnu vrijednost

23.2.2021.
20:30
VOYO logo

Nakon medijskih napisa da čelnik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić posjeduje vilu u Gornjem Vrapču koja navodno vrijedi gotovo tri milijuna kuna - sam Ribić odlučio je prekinuti šutnju i stati pred naše kamere.

Kaže da ne živi u urbanoj vili, nego u obiteljskoj kući, a pokazao nam je i dokumente koji pokazuju njezinu stvarnu vrijednost. U 30 godina rada sindikalist Vilim Ribić kaže uštedio je 150 tisuća eura, i u 60. godini stekao prvu nekretninu u životu.

Image
Demantij /

Vilim Ribić poslao nam je Zahtjev za ispravkom: Kuća me koštala 180.000 eura

Image
Demantij /

Vilim Ribić poslao nam je Zahtjev za ispravkom: Kuća me koštala 180.000 eura

''Nisam trošio, nisam razbacivao, nešto sam si napravio. Znate, stalno sam imao pritisak od svojih najbližih, pa i još dok su tata i mama bili živi - pa kako ti za sebe, stalno za druge nešto radiš, kako ne možeš za sebe nešto napravit? A ja sam mogao kupiti neki stančić, nešto sam mogao ali nikad nisam imao vremena - stalno sam radio'', rekao je predsjednik Matice hrvatskih sindikata i glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti Vilim Ribić.

Kuću je kupio 2014. godine za 90 tisuća eura, a procjena je bila u lipnju 2015. Pokazuje nam papire - ovlašteni sudski vještak, tada je kuću u roh bau fazi sa zemljištem procijenio na 92.460 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuća je daleko od vile

''Smjestimo se malo u to vrijeme pa ćemo vidjeti da sam ja imao povoljnu situaciju za kupnju kuće - onaj tko je imao novaca, a ja sam uštedio te novce i imao sam povoljnu situaciju da kupim relativno jeftino u odnosu na današnje cijene. Danas bi to vjerojatno koštalo 130 tisuća eura'', kazao je Ribić.

Ali nikako tri milijuna kuna, tvrdi Ribić. Kuća mu je kaže, daleko od vile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kuća se sastoji od dva dijela, 90 kvadrata stambenog prostora i 108 kvadrata podruma pa sada stručnjaci neka kažu koliko to vrijedi. Ako vrijedi 3 milijuna kuna, ja sam presretan, pa molim te stručnjake da mi što prije nabave kupce, odmah ću je prodati'', rekao je.

Također ističe da vlasnik od kojeg je kuću kupio, nikad nije poslovao sa sindikatom.

''Ja sam možda i lakše to proživio nego moja supruga. Njoj je tlak jako skočio, silno se uzrujala. To je ipak udar na dostojanstvo osobe'', rekao je.

Od svega što je pročitao u medijima jedino je točno, kaže da se kuća u kojoj živi u zemljišnim knjigama i dalje vodi kao oranica,a i to će uskoro ispraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo